«Δήγματα» 24/4/2017

Οι πεινασμένοι κυβερνώντες

Μου διηγήθηκε κάποιος μια ιστορία, θέλοντας να αποδείξει μιαν αλήθεια για την «πείνα» των σημερινών κυβερνώντων…

Κι ίσως αυτό το χαρακτηριστικό να είναι μια ακόμα ταύτιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πρώτη κυβέρνηση του Κώστα jr Καραμανλή: πεινασμένοι οι μεν για απλή “μάσα” σε χρήμα, οι δε για σεξ – ποιος θα ξεχάσει τον… λυγερόκορμο Ζαχόπουλο, τότε γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και τις ροζ περιπέτειές του που συγκλόνισαν το πρώτον, τον πρώην Πρωθυπουργό της Ραφήνας;

Κάποιος λοιπόν, από τους τοπικούς «αξιωματούχους» της σημερινής συγκυβέρνησης που πιθανά, εύκολα να αναγνωρίσει τον εαυτό του, μέσα από αυτές τις γραμμές, πριν καν αναλάβει και επίσημα καθήκοντα στη θέση που τον διόρισε, αξιοκρατικά εννοείται, κάποιος Υπουργός, λόγω των προσόντων του – βασικά ενός… της καλής σχέσης του με τοπικό βουλευτή – ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει τον υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για τη μισθοδοσία του προσωπικού, στον οργανισμό που θα διοικήσει και κοινή θέα, παρουσία όλων των υπαλλήλων του συγκεκριμένου τμήματος, ρωτούσε… όχι ασφαλώς για το μισθολογικό κόστος του οργανισμού (!) αλλά για το «πόσα λεφτά θα παίρνει» ο ίδιος.

Και μην βιαστείτε να τον κρίνετε τον άνθρωπο, δεν είναι άπληστος ή πλεονέκτης… Ελεύθερος επαγγελματίας είναι και χρωστά κάμποσα χρήματα στον ασφαλιστικό του φορέα και ως εκ τούτου φοβάται ότι δεν θα βλέπει μία… στον λογαριασμό μισθοδοσίας του, γιατί η κυβέρνηση που στηρίζει, βάζει χέρι στους λογαριασμούς των φορολογουμένων, όταν αυτοί χρωστάνε στο κράτος… Και δυστυχώς, για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, το κράτος, όταν του χρωστάνε οι πολίτες, δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε διοικητές, υποδιοικητές, προέδρους, αντιπροέδρους κλπ.

Η ανακοίνωση που δεν θα διαβάσουμε ποτέ!

«Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη γιατί για λόγους πρόσκαιρου μικροπολιτικού οφέλους, δεν φρόντισε για τη δημόσια ασφάλεια και την αποτροπή ταλαιπωρίας των χιλιάδων οδηγών που επέλεξαν να επιστρέψουν από τον πρόσφατα παραδοθέντα, αλλά ημιτελή δρόμο της Ιόνιας, την περασμένη Δευτέρα.

Αν και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, ο Υπουργός χρησιμοποίησε τις ίδιες ακριβώς μεθόδους, των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που έκαναν εγκαίνια πάνω σε μακέτες ή έστηναν πανηγύρια μαζί με τους εργολάβους.

Ο “συνάδελφός” μας έπραξε ακριβώς το ίδιο, κοροϊδεύοντας τον κόσμο και θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα χιλιάδων πολιτών που μποτιλιαρίστηκαν σε έναν ημιτελή δρόμο».

Αυτό θα μπορούσε να είναι το απόσπασμα μιας ανακοίνωσης ενός μαχητικού τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σε καμία όμως, περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΤΕΕ Ηπείρου!!! Και ο νοών νοείτω.

ΥΓ: Το απόσπασμα είναι φανταστικό αλλά γνωρίζω ότι οι διοικούντες το ΤΕΕ/ΤΗ έψαχναν προχθές να βρουν… «θύμα» για να κάνει εκ μέρους του ΤΕΕ, μια δήλωση που τους ζητήθηκε από συναδέλφους, αναφορικά με το Δευτεριάτικο φιάσκο της Ιόνιας.

Η αστεία ανακοίνωση Σπίρτζη

Δε θα σχολιάσω την ανακοίνωση – «μνημείο» οδυρμού και ειρωνείας του… πανκλαψουρότατου Σπίρτζη, με την οποία ο αρμόδιος Υπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει το μποτιλιάρισμα της περασμένης Δευτέρας, στην Ιόνια Οδό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι και η… Καλκούτα έχει καθημερινά μποτιλιαρίσματα αλλά οι Ινδοί δεν διαμαρτύρονται, ότι «ο διαπλεκόμενος Τύπος και η αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι ολοκληρώσαμε ένα έργο όπως η Ιόνια Οδός» κτλ., θα μείνω όμως, στην ουσία αυτής της ανακοίνωσης που είναι εξόχως αντιφατική. Η ουσία βρίσκεται στη φράση της σελ. 7, σειρά 4, του δελτίου τύπου: «Καταγγέλλουμε λοιπόν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (…) γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παραδόθηκαν τα έτοιμα κομμάτια τους». Μια φράση που το δεύτερο μέρος της (σ.σ.: «το παραδόθηκαν τα έτοιμα κομμάτια της») αναιρεί την πρώτη (σ.σ.: «ολοκληρώθηκαν τα έργα»). Πρώτον, γιατί τα έργα δεν ολοκληρώνονται όταν έχουν απλώς έτοιμα κομμάτια αλλά όταν είναι όλα έτοιμα. Και, δεύτερον, γιατί ακριβώς γι’ αυτό κατηγορούν όλοι τον Χρήστο Σπίρτζη. Και μόνο γι’ αυτό. Που είναι και αλήθεια, αφού την παραδέχεται και ο ίδιος.

Η «τρύπα» στο πρόγραμμα της Υπουργού

Από το πρόγραμμα των συναντήσεων που είχε χθες το πρωί, με τοπικούς φορείς, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε σχέση με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το γραφείο της την Τρίτη, υπήρξε μια διαφοροποίηση που έγινε γνωστή την Πέμπτη το απόγευμα, και ήταν η απάλειψη της συνάντησης της Υπουργού με «το ΔΣ της Κοινωνικής καταναλωτικής συνεταιριστικής χωρίς μεσάζοντες Ιωαννίνων (Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, Πουλίτσα 1, Ιωάννινα)» (σ.σ. αντιγράφω ακριβώς το κείμενο της υπουργικής ανακοίνωσης που περιέχει λάθη, ως προς το πραγματικό όνομα της Κίνησης Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες). Έτσι προέκυψε και ένα μεγάλο κενό στο πρόγραμμα της Υπουργού ανάμεσα στην πρώτη συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννιτών και τη μεσημεριανή συνάντηση στο εμπορικό Επιμελητήριο…

Ο λόγος αυτής της αλλαγής ήταν ότι ανακοινώθηκε η συνάντηση με το ΔΣ της Κίνησης χωρίς να έχει ερωτηθεί ποτέ το ΔΣ αλλά μιας και η πρόεδρος της Κίνησης είναι του κόμματος, κλείστηκε εύκολα – ή αυτονόητα; – το ραντεβού και το… τυπικό μέρος της υπόθεσης θα διευθετούνταν λίγες ώρες πριν τη συνάντηση, καθώς τότε, το βράδυ της Πέμπτης, θα ενημερώνονταν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που δυστυχώς… δεν είναι όλα του κόμματος! Υπάρχει και ΛΑΕ, υπάρχει και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κίνηση, τα οποία μέλη πιθανά και δεν θα είχαν αντίρρηση να δουν την Υπουργό, αν όμως, είχαν την καλοσύνη να μην τους αιφνιδιάσουν…

Κι έτσι, προέκυψε η «τρύπα» στο πρόγραμμα της Υπουργού, με ευθύνη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ή του βουλευτή που ανέλαβε να κανονίσει τα της επίσκεψης. Τρομάρα του!
Για δε τους συναδέλφους που «στήθηκαν» μία ώρα και ένα τέταρτο χθες το πρωί, έξω από το γραφείο του Δημάρχου, περιμένοντας την Υπουργό, επίσης δε θα ζητήσω τα ρέστα από την ευγενική πολιτικό. Και γι’ αυτό η ευθύνη ανήκει στα «αστροπελέκια» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που ενώ ήξεραν την αλλαγή προγράμματος από το απόγευμα της Πέμπτης, δεν φιλοτιμήθηκαν να στείλουν ένα email στα ΜΜΕ για να ενημερώσουν για την καθυστέρηση. Τι ζητάω κι εγώ, θα μου πείτε…

Η Κεντροδεξιά στο Δήμο Ιωαννιτών

Δυναμικό «κατέβασμα» στην αυτοδιοικητική σκηνή της περιοχής επιθυμεί να κάνει ο γιατρός, Φίλιππος Σιάκας, ο οποίος «εκτέθηκε» ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο γιατρός δεν κρύβει την επιθυμία του να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας τη δημαρχία στο Δήμο Ιωαννιτών, στις εκλογές του 2019, αν όλα πάνε βάσει του δεδομένου προγράμματος.

Ο κ. Σιάκας πλέον, δηλώνει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να ηγηθεί της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», αν ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας αποφασίσει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης θητείας, μετά από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αποτυχίες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να προκαλέσει διασπάσεις στην παράταξη της Κεντροδεξιάς στο Δήμο, ούτε θα επιμείνει να κατέβει και «αντάρτης», αν η ΝΔ δεν ενδιαφερθεί.

Επειδή φιλοδοξίες υπάρχουν και σε εν ενεργεία στελέχη της παράταξης, έχω ξαναγράψει πως είναι απαραίτητο ο πρώην Δήμαρχος να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αφού σταθμίσει όλα τα δεδομένα. Και το θεωρώ απαραίτητο, όχι ασφαλώς, για να γνωρίζει ο Θωμάς Μπέγκας τον αντίπαλό του αλλά για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η αντιπολίτευση στο Δήμο Ιωαννιτών που κατά κοινή ομολογία, χωλαίνει. Όσο κι αν στενοχωρώ κόσμο, κάθε φορά που το λέω αυτό, γνωρίζω πως την αλήθεια αυτή αποδέχονται και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΔΠ…

[Τα “Δήγματα” δημοσιεύτηκαν στους “Νέους Αγώνες”, στο φύλλο του Σαββάτου 22/4/2017]

 

Tags:

, ,