Διαμαρτυρία του Κ.Κ.Ε. για την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στα Ιωάννινα

Σε δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας με συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου της πόλης των Ιωαννίνων λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη σήμερα στην πόλη προχώρησε το Κ.Κ.Ε., αρχικά, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και πορεία διαμαρτυρίας προς την κεντρική πλατεία.

Η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.

«Η επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ, στα Γιάννενα και η υποδοχή του από τον δήμαρχο κ. Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο παιδείας, Παντελή Κολόκα, τις τοπικές αρχές, γίνεται στο πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες της δημοτικής αρχής να δεχτούν τον τοποτηρητή των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Τον εκπρόσωπο των ηθικών και φυσικών αυτουργών της σφαγής και του ξεριζωμού των λαών της περιοχής, των χιλιάδων προσφύγων.

Μόνο ως πρόκληση προς τον Γιαννιώτικο λαό και τους πρόσφυγες που φιλοξενούμε, μπορεί να εκληφθεί η επίσκεψη στην πόλη μας του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος των «φονιάδων» έρχεται σε μια περίοδο που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα επικίνδυνα σχέδια που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά σχέδια για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας, για να γίνουν πιο ισχυρές απέναντι στην Ρωσία και την Κίνα “ξαναζεσταίνουν” σχετικές διεργασίες, όπως αυτή της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας με την σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία διαψεύδει την κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα εφησυχάζει το λαό. Η δε εναπόθεση των ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να λύσουν δήθεν τα προβλήματα και ότι αποτελούν τους εγγυητές της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα άλλα αστικά κόμματα, ανατρέπεται από τη στάση του Πόντιου Πιλάτου που κρατούν. Η σκληρή αυτή πραγματικότητα εκθέτει απόλυτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Το “σαράκι” του εθνικισμού και του μεγαλοϊδεατισμού δεν εκδηλώνεται όμως μονάχα από την προκλητική στάση της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η τάση του μεγαλοϊδεατισμού εκδηλώνεται και από την Αλβανία. Η αστική τάξη της Αλβανίας προβάλλει την ιδέα της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας, αναθερμαίνοντας κατά καιρούς εδαφικές βλέψεις σε βάρος γειτονικών κρατών, όπως της Ελλάδας, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου. Σαν πρώτο βήμα σχεδιάζει την προσάρτηση του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου του Κοσσόβου, με το οποίο ήδη έχει κοινές διπλωματικές αποστολές, ενώ πρόσφατα ακούστηκε και η πρόταση, από επίσημα αλβανικά χείλη, να έχουν κοινό αρχηγό κράτους.

Οι εργάτες και εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, αγρότες και μικροεπαγγελματίες των Ιωαννίνων δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τέτοιες επισκέψεις. Χρειάζεται να προβληματιστούν, να αντιδράσουν στις επικίνδυνες εξελίξεις και να οργανώσουν την πάλη τους:

  • Για να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Κανείς στρατιωτικός ή νεολαίος φαντάρος της πατρίδας να μη δώσει το αίμα του σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο εκτός συνόρων.
  • Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στο τόπο του.»

 

Tags: