Διαδραστικό δρώμενο για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας

Στα Γιάννενα σήμερα 6 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας, στον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε διαδραστικό δρώμενο από 50 φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων και από 250 μαθητές σχολείων, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μάσκες με τα συναισθήματα της βίας αλλά και μπλουζάκια με συνθήματα κατά της βίας , με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώθηκαν 400 υπογραφές. Η αρχική έκπληξη του κόσμου γρήγορα εξελίχθηκε σε στήριξη και επιβράβευση της δράσης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το σπάσιμο μπαλονιών στα οποία οι μαθητές είχαν γράψει συναισθήματα της βίας. Ένας εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε που συμβόλιζε το σπάσιμο/εξάλειψη της βίας.

Την εκδήλωση οργάνωσαν το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων – Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τις παρακάτω σχολικές μονάδες: 5ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο, 10ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Βελισσαρίου, 1ο Λύκειο, 4ο Λύκειο, 7ο Λύκειο,  ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής.

 

Tags: