ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: Παραστάσεις για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργανώνει ένα αφιέρωμα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, συνεπικουρώντας στην μεγάλη δράση και προσφορά που γίνεται από το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών.

Μέσα από αφηγηματικές παραστάσεις δίνεται η ευκαιρία στους ενήλικες να θυμηθούν και στα παιδιά να μάθουν ότι ο σεβασμός απέναντι στα ζώα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις στοιχειώδεις μονάδες πολιτισμού του ανθρώπου. Ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να ξεχνάει πως η προστασία και η περίθαλψή τους αποτελούν προϋποθέσεις για την αρμονική συνύπαρξη του ιδίου με τη φύση. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει παραστάσεις αφηγήσεων σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης όπου η αφηγηματική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα και πραγματοποιεί δωρεάν παραστάσεις με θέμα τα αδέσποτα ζώα. Οι μαθητές έχουν υποδεχθεί με ενθουσιασμό τις παραστάσεις αυτές ανταποκρινόμενοι στο πνεύμα που πρεσβεύουν.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων θα δοθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ακόμη μία παράσταση, αυτή τη φορά για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Θα ξεκινήσει το Σάββατο ώρα 12 το μεσημέρι στο θέατρο «Καμπέρειο», όπου η Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση, ο Αντώνης Καρασταμάτης στη μουσική και η Κατερίνα Γιαννακοπούλου στις κούκλες θα συνδυάσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες δημιουργώντας μια ακόμη παράσταση σχετική με την ευαισθητοποίηση του κόσμου και ιδιαίτερα των παιδιών απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 2010 αναδεικνύοντας την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply