ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: 60 ευτυχισμένες μέρες

Όπως και σε όλα τα προηγούμενα παραστατικά φεστιβάλ που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων από τον χειμώνα του 2011, έτσι και φέτος, υπάρχει μια παρουσία από την τοπική θεατρική δημιουργία.

Η ανεξάρτητη θεατρική παραγωγή «60 ευτυχισμένες μέρες» παίρνει τη σκυτάλη αυτή την εβδομάδα συνεχίζοντας τις παραστάσεις του φεστιβάλ «Χειμώνας με θέατρο, χορό, μουσική» που οργανώθηκε κι υλοποιείται από  το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Η παράσταση στηρίζεται σε μια συρραφή κειμένων με κύριο άξονα το βιβλίο του Θανάση Βαλτινού «Στοιχεία για τη δεκαετία του ’60». Περιλαμβάνει επιπλέον αποσπάσματα από το έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Ευτυχισμένες μέρες», καθώς και  μοιρολόγια για την ξενιτιά. Επιχειρεί να θέσει το ερώτημα: ποια η πρόοδος που συντελέστηκε από το «τότε» στο «τώρα» (σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό ακόμα και πολιτικό επίπεδο) και να ερευνήσει την κυκλικότητα του χρόνου, τα deja vu της ιστορίας και την συνεχή, αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να θεμελιώσει τις ευτυχισμένες του μέρες σ’ ένα πιο στέρεο παρόν, σε μια πιο φιλόξενη πατρίδα. Συντελεστές της παράστασης:

Ερμηνεύουν: Αχιλλέας Ράδης, Πόλυ Ανδρεάδη

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κλειτσιώτη

Βίντεο, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ευθυμίου

θέατρο «Καμπέρειο»: Πέμπτη  21, Παρασκευή 22, Σάββατο 23  και Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ώρα 9:15’ μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 75’

Τιμή εισιτηρίου: 10 €, Φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 7 €

Χορηγοί επικοινωνίας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ιωαννίνων, ΕΡΑ Σταθμός Ιωαννίνων

 

 

Tags:

, , , , , , ,