Δελτίο τύπου της ΔΕΗ για χρέη της ΔΕΥΑΙ και ΣΥΚΛΙ

Η ΔΕΗ έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση των υπέρογκων χρεών της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και του Συνδέσμου Ύδρευσης Κοινοτήτων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΚΛΙ), το οποίο πλέον προσεγγίζει συνολικά το ποσό των 8,5 εκατ. €, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε έκδοση προγραμματισμένων διακοπών στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις τους.

Η καθόλα νόμιμη αυτή ενέργεια αποτελεί το ύστατο, πριν την καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας, μέτρο που η ΔΕΗ έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει τη συνεχή διόγκωση των τεράστιων οφειλών, να διασφαλίσει τα έσοδά της, την ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ίση μεταχείριση και τα συμφέροντα των πελατών της.

Τα όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των αρμοδίων ΟΤΑ και της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων. Η μετάθεση των ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση που προτάθηκε από τη ΔΕΗ, το μηνιαίο ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε καταναλωτή/υδρόμετρο, δεν υπερβαίνει το ποσό του ενός ευρώ.

Εκφράζοντας την λύπη μας για την πιθανή ταλαιπωρία των καταναλωτών ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των αρμοδίων και στην άμεση διευθέτηση του χρέους.

 

Tags:

, , , , , ,