Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων: Παρουσίαση του βιβλίου “Του χιονιού”

Η χ.ε.ν Ιωαννίνων σε συνεργασία με τα παιδιά της βιβλιοθήκης που διατηρεί στο χωριό Μπάφρα (8 χλμ. από την πόλη) και στο πλαίσιο της ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, θα παρουσιάσουν το βιβλίο “ΤΟΎ ΧΙΟΝΙΟΎ” της Ηπειρώτισσας Τασίας Βενέτη, με δραματοποίηση σε τρεις ιστορίες του βιβλίου από τις 28 που περιέχει.

Το βιβλίο “ΤΟΎ ΧΙΟΝΙΟΎ” ήταν η αφορμή τα παιδιά της βιβλιοθήκης να γνωρίσουν ιστορίες χωριών της Ηπείρου, σε λόγο ντοπιολαλιάς, με χαρακτήρες φιγούρες τυραγνισμένες στην Κατοχή, τον Εμφύλιο, γυναίκες και άντρες της βιοπάλης, την γιαγιά να κόβει με μοναδικό τρόπο το ψωμί και πολλούς ακόμη χαρακτήρες που θα τους ανακαλύψουμε… ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30 Μ.Μ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ!

Υπεύθυνες για την πραγματοποίηση της δραματοποίησης των ιστοριών οι εθελόντριες: Χριστίνα Οβρένοβιτς, υπεύθυνη Παιδαγωγός της βιβλιοθήκης Μπάφρας και η Αλεξανδρή Χρύσα, υπεύθυνη για το τμήμα θεατρικό παιχνίδι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
– Πολυδεύκης Ασωνίτης, Δρ. Επιστημών Αγωγής, Μεταπτυχιακός Επιστημών της Τέχνης & τέως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων
– Στέφανος Φούσσας, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
– και η συγγραφέας.

 

Tags:

, , , , ,