Αθήνα: Κτηνωδία στην πλατεία Αμερικής, πέταξε σκύλο από τον 3ο όροφο!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το θέμα με τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα, ο οποίος πέταξε ανυπεράσπιστο σκύλο από μπαλκόνι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου. Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα zougla.gr, από όπου και το αναδημοσιεύουμε:

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης, Φίλιππος Καραμέτος

Διαφορετική τροπή και κρίσιμα ερωτηματικά για τη στάση των εισαγγελικών αρχών λαμβάνει η υπόθεση με τη βάναυση κακοποίηση του σκύλου στην πλατεία Αμερικής, μετά την κατάθεση της βασικής μάρτυρα για την υπόθεση, και κατοίκου της περιοχής, Μαρίας Μακρή. Κι ενώ στην αρχή η πληροφόρηση ήταν ότι οι δύο μάρτυρες που έχουν καταθέσει για το συμβάν μέχρι στιγμής δεν αναγνώρισαν τον δράστη -και για αυτόν το λόγο δεν προχώρησε η αυτόφωρη διαδικασία της σύλληψης που προβλέπει ο Νόμος-, όπως αναφέρει η Μαρία Μακρή στο zougla.gr, ο δράστης είναι γνωστός σε όλους, προσήχθη από την αστυνομία μετά τη δική της κλήση και η ίδια ανέφερε λεπτομερώς τα περιστατικά όπως τα έζησε, χωρίς καν να χρειαστεί να τον κατονομάσει, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης ο ίδιος βρισκόταν στο διπλανό γραφείο του αστυνομικού τμήματος.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, ο δράστης, κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας, εισήλθε στην ιδιοκτησία του στις 29/7 μαζί με δικαστικό επιμελητή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες της έξωσης εναντίον της, λόγω ανεξόφλητων ενοικίων. Όταν αποχώρησε ο δικαστικός επιμελητής, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος προέβη στην αδιανόητη βιαιότητα προς τον σκύλο της 30χρονης, υπηκόου Πολωνίας.

Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προανάκρισης.

Όσον αφορά στην υγεία του σκύλου, αυτός φέρει τραύματα στο δόντια και στα πόδια και αναμένεται να χειρουργηθεί την Τρίτη σε κτηνιατρείο της περιοχής, με φιλόζωους να καλύπτουν τα έξοδα.

Στην περιοχή του συμβάντος επικράτησε πανδαιμόνιο, με δεκάδες εξοργισμένους πολίτες να βρίζουν τον δράστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός προπηλακίστηκε άγρια από κάποιους από αυτούς, μέχρι να επιληφθεί του συμβάντος η αστυνομία και να τον προσαγάγει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνθρωπος που προέβη στην αποτρόπαια ενέργεια είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της οδού Ιεροσολύμων 21, το οποίο το νοικιάζει, και κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες του σκύλου απουσίαζαν. Άγνωστος παραμένει ο λόγος που επιτέθηκε στον σκύλο, τον οποίο πριν τον πετάξει από το μπαλκόνι τον χτύπησε βάναυσα.

Δύο γυναίκες κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν για το περιστατικό, αλλά ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, με τον εισαγγελέα να ζητάει όμως προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό.

Δείτε τα σχετικά video και ακούστε τα ηχητικά από το zougla.gr, εδώ: http://www.zougla.gr/greece/article/periergi-asilia

πηγή: zougla.gr

 

Tags:

, , ,