Απάντηση Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα

ΗγουμενίτσαΕπί των σε βάρος μου δημοσιευμάτων περί δήθεν σπατάλης χρημάτων σε αγορά βιβλίων κυκλοφοριακής αγωγής, θέλω επιγραμματικά να αναφέρω τα εξής:

«Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας και τη Διεύθυνση Τροχαίας Ηγουμενίτσας αποφασίσαμε να δώσουμε την δέουσα βαρύτητα στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς δαπανώντας το ποσό των 4.028,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Κρίθηκε σημαντικό από την Σχολική Επιτροπή να υλοποιήσουμε τη δράση αυτή, καθότι με την προμήθεια βιβλίων κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία θα παραμείνουν στους μαθητές, την δωρεάν υλοποίηση έξι θεατρικών παραστάσεων και μιας εκδήλωσης κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία της πόλης μας, θα βοηθήσουμε πραγματικά στην εκπαίδευση των μαθητών μας.

Να σημειωθεί δε ότι πολλές Σχολικές Επιτροπές σε δήμους της χώρας μας συμμετέχουν το διάστημα αυτό σε ανάλογες δράσεις με τίμημα που είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υπερδιπλάσιο του ποσού που εμείς εγκρίναμε. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι από το έτος 2014, οπότε και ξεκίνησε η θητεία αυτού του Δ.Σ., καλύπτονται στο σύνολο τους τα αιτήματα των σχολικών μονάδων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών είναι γνωστά στη Σχολική Επιτροπή και δεν αφορούν μόνο στη σίτιση, αλλά στην γενικότερη οικονομική αδυναμία τους. Για το λόγο αυτό διακριτικά παρέχουμε σε παιδιά βοήθεια και θα εξακολουθούμε να παράσχουμε.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από πρόταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, που είναι ταυτόχρονα και μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, συζητήθηκε η ανάληψη οικονομικής στήριξης του προγράμματος σίτισης των μαθητών, πρόταση η οποία ασφαλώς και έγινε δεκτή και αναζητείται σε συνεργασία με την Δ/νση Πρόνοιας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο τρόπος καταγραφής και πληρωμής της σίτισης των δικαιούμενων μαθητών, καθότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις δεν επιτρέπεται τέτοια δαπάνη από μέρους της Σχολικής Επιτροπής.

Αν αυτά είναι τα νομοθετικά παράλογα του συστήματος, δεν θεωρώ ότι είναι τόσο θεσμικά, όσο και πραγματικά δίκαιο, να γίνομαι αποδέκτης αρνητικής κριτικής των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Ήδη μάλιστα, έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί στην ανοιχτή συνάντηση των φορέων για τον προγραμματισμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, να διοργανωθεί μπαζάρ με κατασκευές από μαθητές των σχολείων μας και να διατεθούν τα κέρδη για τη σίτιση των μαθητών.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία πετυχαίνουμε τόσο την συμμετοχή των μαθητών, όσο και την εκπαίδευσή τους για παροχή βοήθειας στους οικονομικά αδυνάτους, διδάσκοντας στα παιδιά μας την ανθρωπιά.

Πίστευα ότι ο λαϊκισμός έχει τα όριά του, ωστόσο με τέτοιου είδους δημοσιεύματα, χωρίς ποτέ να ζητηθεί η γνώμη της Σχολικής Επιτροπής, μετά λύπης μου διαψεύδομαι. Εκτός εάν η άποψη ορισμένων είναι να μην αναλαμβάνουμε καμία δράση και να μένουμε αμέτοχοι σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, με την οποία δεν συντάσσομαι και θα εξακολουθήσω ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής να διεκδικώ και να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες σε όλα τα ζητήματα του σχολικού βίου των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας»

 

Tags:

, , ,