Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων για τις αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας

Νέα Δημοκρατία, Ν.Δ. logoΤο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στο χώρο της Εκπαίδευσης. Αυθαίρετα αποφάσισε και απέστειλε εγκύκλιο στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία επιβάλλεται να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α’ Λυκείου τα παρακάτω κεφάλαια της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου.

Επιβάλλουν δηλαδή να μη διδάσκεται η απαρχή της ελληνικής Ιστορίας. Επιβάλλουν να μη γνωρίζουν οι μαθητές μας ότι οι Έλληνες δεν έδωσαν “γη και ύδωρ” στους Πέρσες.

Επιβάλλουν να μη  μαθαίνουν οι νέοι μας τις οδυνηρές συνέπειες ενός εμφυλίου πολέμου, όπως ήταν ο Πελοποννησιακός πόλεμος. Επιβάλλουν, τέλος, να μη ξέρουν τα παιδιά μας πως ο Μ. Αλέξανδρος διέδωσε τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας στα πέρατα του κόσμου.

Ειλικρινά σε όλη τη διάρκεια του Ελληνικού Κράτους ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έδρασε τόσο αντιδημοκρατικά και εκδικητικά σε βάρος των Θεσμών του. Ας κρίνουν πλέον μόνο οι πολίτες και ας πάρουν στα χέρια τους τη λαβωμένη Δημοκρατία μας.

 

Tags:

, , , , ,