Ανακοίνωση της Τομεάρχη Παιδείας Ν.Δ. Νομού Ιωαννίνων, Ελένης Σιάση, για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών

Νέα Δημοκρατία, Ν.Δ. logoΟ Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Φίλης κορυφώνει τον διωγμό κατά της Ελληνικής Παιδείας, επιτιθέμενος λόγω ιδεοληψιών και δογματισμού στο μάθημα των Θρησκευτικών και στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παραχαράσσει την Ιστορία σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της χώρας, τονίζοντας προπαγανδιστικά την πλευρά που  ο ίδιος μόνο θέλει να αναδείξει, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, έτσι ώστε να γίνουν αποδεκτές από τους πολίτες. Αναμφισβήτητα, το Σύνταγμά μας κηρύττει την ανεξιθρησκία.

Όμως, το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί τον αποχρωματισμό της πολιτιστικής μας ταυτότητας και δρα αντιδημοκρατικά σε βάρος των θεσμών, διότι λαμβάνει αποφάσεις χωρίς ουσιαστικό εθνικό διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη όλης της κοινωνίας.

Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Φίλη – αντί να αποπροσανατολίζει το λαό από τα φλέγοντα ζητήματα – να προσέλθει σε γόνιμο διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου, για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το εκπαιδευτικό μας σύστημα με σκοπό την ανασύνταξη του κράτους.

 

Tags:

, , , , ,