Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: “Όχι στην απόλυση της εργαζόμενης μητέρας στο Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος».”

ΣΥΡΙΖΑΟ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των εργαζομένων στο Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος» ενάντια στην άδικη απόλυση της εργαζόμενης μητέρας από την εργοδοσία της επιχείρησης.

Ειδικότερα, η εργαζόμενη μητέρα, ενώ επί 11 χρόνια ήταν υποδειγματική υπάλληλος και είχε γίνει υπεύθυνη ταμείων της επιχείρησης, ξαφνικά «δεν κάλυπτε τις απαιτήσεις της επιχείρησης» όπως της ειπώθηκε προφορικά, επειδή έπρεπε να… φροντίζει τα ανήλικα παιδιά της, μολονότι συμπλήρωνε το ωράριο εργασίας της.

Παρά την πολιτική αλλαγή της 25ης Γενάρη 2015, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί επιδιώκουν να οδηγήσουν τη κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εμμονή των θεσμών για διατήρηση των αντεργατικών νόμων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση, ασκώντας πιέσεις για δημοσιονομικό στραγγαλισμό της χώρας μας.

Σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία, είναι δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για επαναφορά του πλαισίου θεσμικής προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων που κατήργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας καλεί τα μέλη του, τους πολίτες της Πρέβεζας, τα σωματεία και τους επιστημονικούς φορείς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Απριλίου, στις 10.30 π.μ. έξω από το κατάστημα Μαρινόπουλος Πρέβεζας.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply