Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για απόφαση ΣτΕ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: «Δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες της κυβέρνησης, ώστε να μπει τέλος στο καθεστώς πλήρους ασυδοσίας».

Η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, βάζει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που καλλιεργούσε συστηματικά η Νέα Δημοκρατία από κοινού με τους καναλάρχες.

Επί της ουσίας, η απόφαση του ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες αποτελούν δημόσια αγαθά και σπάνιους πόρους του εθνικού πλούτου με μεγάλη οικονομική αξία. Και, άρα, ότι η χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων πρέπει να γίνεται με ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα και σε καμία περίπτωση δωρεάν.

Παράλληλα, με την απόφαση δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες της κυβέρνησης, προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς πλήρους ασυδοσίας που οικοδόμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για 27 χρόνια. Ένα καθεστώς ασυδοσίας, το οποίο είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καναλαρχών και την υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες τους, ώστε το ζητούμενο της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

 

Tags: