Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννίνων για Απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

(φωτό αρχείου)

Το τελευταίο διάστημα η Ένωση Γονέων γίνεται αποδέκτης της έντονης ανησυχίας πάρα πολλών γονέων σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και όχι μόνο.

Η ανησυχία για την υγεία των παιδιών μας κι εμάς των ίδιων μεγαλώνει, καθώς βλέπουμε το τελευταίο διάστημα οι κεραίες να πληθαίνουν και κάποιες να βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων από σχολεία, αθλητικά κέντρα και άλλους χώρους συνάθροισης της πόλης μας.

Μόνο στο κέντρο της Πόλης και σε ακτίνα 1500μ υπάρχουν πάνω από 43 κεραίες, σύμφωνα με τα στοιχεία τους Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ( Ε.Ε.Τ.Τ). Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας «πνίγεται» από κεραίες. Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας.

Η τακτική των εταιριών τηλεφωνίας πατάει πάνω στην ασυδοσία που τους δίνει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Στον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ τους ποια θα επικρατήσει στην αγορά, δεν σταματούν πουθενά και αδιαφορώντας επιδεικτικά για την υγεία μας, γεμίζουν τον τόπο με κεραίες, τόσο αυτές που βλέπουμε όσο και άλλες καλυμμένες με καμουφλάζ (καμινάδες, θερμοσίφωνες κλπ). ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ…

Με βάση τα παραπάνω ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση λήψη μέτρων για απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι κοντά σε σχολεία, πάρκα, γήπεδα, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομεία και γενικά σε χώρους συνάθροισης πολιτών.
  • Η δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την υπόδειξη χώρων που θα τοποθετηθούν οι κεραίες έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών. Επιβάλλεται να ζητηθεί προς αυτό και η τεκμηριωμένη άποψη της επιστημονικής κοινότητας (Σχολές Φυσικής – Ιατρικής του Πανεπιστημίου).
  • Να μπει φρένο στην ασυδοσία των εταιρειών της τηλεφωνίας, και ν’ αλλάξει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων , τα 5μελή και 15μελή Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και τους Συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να πάρουν συλλογικές αποφάσεις ώστε να παλέψουμε από κοινού για την απομάκρυνση των κεραιών από τα σχολεία.

Οι επικοινωνίες και όλα τα τεχνολογικά μέσα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού, σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι σύμφωνα με τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

Tags: