ΑΝ.ΕΛ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για το Πάρκο Πυρσινέλλα

ANELΗ Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ιωαννίνων, παρακολουθώντας τη δικαστική διαδικασία διεκδίκησης του Πάρκου Πυρσινέλλα μεταξύ Δημοσίου και της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, τάσσεται ευθαρσώς στο πλευρό του Δήμου Ιωαννιτών.

Το Πάρκο Πυρσινέλλα, το γνωστό σε όλους Γιαννιώτικο Σαλόνι, ανήκε πάντα στο Δήμο Ιωαννιτών. Εκεί φιλοξενούνταν σε βάθος δεκαετιών, πολλές δράσεις του Δήμου με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης και είναι αδιανόητο, πως έφτασε σε σημείο αμφισβήτησης η κυριότητά του. Ένα τέτοιο κόσμημα και πνεύμονας πρασίνου, τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης μας, δε μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτος και καταδικασμένος στο μαρασμό και την καταστροφή του, γιατί λόγω της υφιστάμενης εκκρεμοδικίας δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση ή συντήρηση.

Δεσμευόμαστε, να μεριμνήσουμε, ως φορέας συγκυβέρνησης, ώστε να δοθεί γρήγορα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αποδίδοντας το Πάρκο Πυρσινέλλα στο φυσικό και νόμιμο ιδιοκτήτη του, που είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και κατ΄επέκταση όλοι οι συμπολίτες μας Γιαννιώτες.

Δεσμευόμαστε επίσης, ότι θα στηρίξουμε, κάθε κίνηση της Δημοτικής Αρχής, ως προς την κατεύθυνση αυτή, για να μπορέσει το Γιαννιώτικο Σαλόνι, να πάρει ξανά τα χαρακτηριστικά εκείνα, που το έκαναν να ξεχωρίζει, με στοχευμένες παρεμβάσεις από το Δήμο Ιωαννιτών, όπου αναμφισβήτητα και αυταπόδεικτα ανήκει.

 

Tags:

, , , , , ,