Άμεση ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο ζητούν οι εταιρείες υπαίθριων δραστηριοτήτων

Οι εταιρίες υπαίθριων δραστηριοτήτων Νομού Ιωαννίνων παρακολουθώντας στενά τις προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων της περιοχής μας, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόxων Νομού Ιωαννίνων για τη συνέχιση της λειτουργίας του αεροδρομίου της πόλης, που απέφερε:

  • Την έναρξη εβδομαδιαίων πτήσεων charter από την Κοπεγχάγη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων για το 2017 σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο tour operator της Σκανδιναβία την “Apollo Travel Group”.
  • Την διαπραγμάτευση για 2η εβδομαδιαία πτήση από τη Σουηδία με το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο, για την προσέλκυση τουριστών στους ορεινούς όγκους του Νομού και στα Ιωάννινα.
  • Το επίσημο αίτημα που κατέθεσε η αεροπορική εταιρία Astra Airlines για την έναρξη πτήσεων από τον ερχόμενο χειμώνα.
  • Την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας SMALL PLANET AIRLINES για πτήσεις που θα πραγματοποιήσει από την Κοπεγχάγη προς τα Γιάννινα και αντίστροφα, κάθε Δευτέρα από τις 4 Ιουνίου του 2018.
  • Και τέλος, το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει αεροπορικές εταιρίες charter από το Ισραήλ, την Γερμανία, την Ολλανδία και την Κύπρο.

Ζητούμε την άμεση ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων καθώς και την ομαλή λειτουργία του με την τοποθέτηση του δορυφορικού συστήματος προσέγγισης SBUS, καθώς και του εξοπλισμού που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών. Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν στην προσέλκυση ξένων τουριστών και στην εξωστρέφεια που επιθυμούν οι εταιρίες μας να επιδείξουν.

Οι εταιρίες:
Trekking Hellas Ioannina
Alpine Zone
Athletic Center
Ioannina Rafting
Zagori Outdoor Activities
Papigo Rafting
Via Natura
Trekking Hellas Tzoumerka
Compass Adventures
Robinson Expeditions

 

Tags: