«5 Γυναικείες Μορφές» η πρόγευση στη θεατρική ερασιτεχνική δημιουργία

Το περασμένο φθινόπωρο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ξεκίνησε έναν κύκλο σεμιναρίων θεατρικής αγωγής και λόγου σε παιδιά, εφήβους, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και ενήλικες. Τα σεμινάρια αυτά κλείνουν τον κύκλο τους για τη φετινή χρονιά και το τμήμα των προχωρημένων σε συνεργασία με τους καθηγητές τους παρουσιάζουν τη δουλειά τους στη σκηνή του θεάτρου «Καμπέρειο».

Με τις παραστάσεις αυτές εγκαινιάζεται για τη φετινή χρονιά η ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΙ η οποία είχε χρόνια να λειτουργήσει. πραγματοποιήθηκαν και με τη θέληση των εκπαιδευτών (εμψυχωτές – παιδαγωγοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί) και εκπαιδευομένων τους κατέληξαν σε κάποιες παραστάσεις τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στη συνέχεια υπό τη στέγη της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΙ.

Έχοντας μία μόνο παρένθεση αυτή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που στις 22 και 23 Απριλίου θα παρουσιάσει το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», η θεατρική συνέχεια από το ηπειρωτικό θέατρο περιλαμβάνει ερασιτεχνικές και σχολικές παραστάσεις.

Ο πρώτος από τους κύκλους που ετοίμασαν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι των σεμιναρίων του ΔΗΠΕΘΙ θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Τετάρτη 20 του μήνα.

Έχει τον τίτλο «5 Γυναικείες Μορφές» και χαρακτηριστικό των παραστάσεών του είναι ότι οι θεατές και οι ερμηνευτές θα συνυπάρχουν στη σκηνή, ο καθένας με την ιδιότητά του.

Συντελεστές – πληροφορίες:
«ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ»: σύνθεση κειμένου βασισμένη στα έργα «Η πιο δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, «Η Εβραία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου «Ο ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας Αναγνωστάκη
– Σκηνοθεσία: Στέφανος Κοτσίκος.
– Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ελένη Κολοκούρη, Γιώτα Παναγή, Ζωή Πλαχούρα, Ντίνα Ρίζου

Στο θέατρο «Καμπέρειο από Τετάρτη 13 έως Τετάρτη 20 Απριλίου, ώρα 9:15 μ.μ.

Ανώτατος αριθμός θεατών ανά παράσταση: 30

Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος είναι απαραίτητη η κράτηση των θέσεων. Κρατήσεις θέσεων γίνονται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ, Παπάζογλου & Αραβαντινού, Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 26 510 25 670 (καθημερινές, πρωινές ώρες), και λοιπές ώρες στο τηλ. 6972 445 708.

Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 Μαΐου δίνοντας παραστάσεις έως την Κυριακή του Θωμά, 8 του μήνα, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο φεστιβάλ «Μάιος, μήνας ερασιτεχνικής δημιουργίας στην Ήπειρο 2016» που θα ακολουθήσει.

 

Tags:

, , , , , ,