4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων

4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ ΙωαννίνωνΟ Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων) στα πλαίσια της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό και την παράδοση με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας και μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων τα τρία περασμένα χρόνια, διοργανώνει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων στο διάστημα 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2018.

Θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες του εξωτερικού (Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Μεξικό, Ουγγαρία, Σερβία). Για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα θα γίνουν ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου που θα παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία της πόλης μας.

Επίσης θα προσκληθούν περισσότεροι από δέκα χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα συμμετέχουν συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6:

  • 18:00 Συγκέντρωση όλων των χορευτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης (Άλσος) και παρέλαση έως την πλατεία Πάργης, με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά.
  • 21:30 Πλατεία Πύρρου. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6:

  • 11:00 Το πρωί διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Μαβίλη.
  • 21:30 Παράσταση στη Πλατεία Μαβίλη. Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7:

  • 21:30 Παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ και τελετή λήξης.

 

Tags: