Χρήστος Γκόκας για θέματα ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΑΣΟΚΟ βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας με παρέμβαση του στη Διοίκηση του ΕΛΓΑ και επίσκεψη του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζήτησε την παράταση καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς 2011 – 2012 των καλλιεργητών προς τον ΕΛΓΑ, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν τόσο από το νέο τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων όσο και από άλλες τεχνικής φύσεως δυσκολίες ως προς την εξόφληση των εισφορών ή την ενημέρωση των αγροτών.

Παράλληλα, ο βουλευτής αναγνωρίζοντας τη σημασία επίλυσης του προβλήματος για τους αγρότες, κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη αναφορά με την επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας προς τον ΕΛΓΑ, ζητώντας από τον Υπουργό την παρέμβασή του για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Τόνισε ότι σε μια περίοδο με συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα δεν πρέπει να έχουμε μια επί πλέον περίπτωση μείωσης της οικονομικής δυνατότητας για τη συνέχιση της αγροτικής παραγωγής.

Συγχρόνως, ο βουλευτής, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και συναντήσεων που είχε με τους αρμόδιους πολιτικούς αξιωματούχους, έθεσε το θέμα της δυνατότητας υποβολής ενδιάμεσων τροποποιητικών δηλώσεων καλλιέργειας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών από τις περιφερειακές υπηρεσίες των παραπάνω Οργανισμών.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

«« Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας προς τον ΕΛΓΑ για να δοθεί παράταση στην καταβολή των εισφορών για τα έτη 2011 – 2012, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αγρότες, όπως και η αναγκαιότητα επίλυσής τους με απόλυτο σεβασμό προς τον αγροτικό κόσμο, καθώς η συμβολή τους στην παραγωγική και κατ’ επέκταση οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι καθοριστικής και πρωτεύουσας σημασίας.

Για το λόγο αυτό κύριε Υπουργέ καταθέτω ως αναφορά την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας-Φιλιππιάδας προς τον ΕΛΓΑ προκειμένου να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς για το διάστημα 2011 – 2012, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με το νέο τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων όσο και από άλλες τεχνικής φύσεως δυσκολίες ως προς την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών ή /και την ενημέρωση των αγροτών.

Στο παρελθόν θα ήθελα να επισημάνω πως έχουν δοθεί παρόμοιες παρατάσεις από τον ΕΛΓΑ που επίλυαν το ίδιο πρόβλημα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για παρελθόντα έτη, ζητώντας την παρέμβασή σας για την άμεση διευθέτηση του τωρινού προβλήματος που έχει προκύψει. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply