Χρήστος Γκόκας για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

ΠΑΣΟΚΤο υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού και εξυγίανσης του καθεστώτος επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, εξέδωσε την ΠΟΛ. 1066/2-4-2013, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία για την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες που έχουν υπαχθεί στο ειδικό κατ’ αποκοπή καθεστώς που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται γνωστό, μετά από ενημέρωση του βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Γκόκα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πως η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες θα γίνει με όριο προσαύξησης έως το 30%, σε σχέση με τα ανώτερα όρια ανά προϊόν που έχουν καθοριστεί.

Επίσης, από την πλευρά του Υπουργείου υπάρχει πρόθεση να επαναπροσδιοριστούν με αναθεώρηση προς τα επάνω τα ανώτερα όρια ποσοτήτων προϊόντων κατά περίπτωση.

Επιπρόσθετα, έγινε ενημέρωση ότι προχωρά θετικά η επαναφορά της συνδεδεμένης οικονομικής ενίσχυσης με τα παραγόμενα προϊόντα ως ποσοστό των συνολικών ποσών οικονομικών ενισχύσεων και αυτό αφορά και την περιοχή της Άρτας και ειδικότερα τα εσπεριδοειδή, ένα θέμα που έχει τεθεί σε σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας.

Τέλος, ο βουλευτής στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, έθεσε για άλλη μια φορά το αίτημα παραγωγών για την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε όσους δεν είχαν εμπρόθεσμα καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply