Τοποθέτηση Β. Αργύρη για υδάτινους πόρους

Κατά τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων την 31/01/2012 και στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με την «εναρμόνιση με την οδηγία 2008/99/ΕΚ» ο Βουλευτής Ιωαννίνων και Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Αργύρης τοποθετήθηκε επί του θέματος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Ο κ. Αργύρης ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να αλλάξει το άρθρο 56, για να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες, μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων τους, να αποφασίζουν για το πως θέλουν να αναπτυχθούν. Με τον νόμο του «Καλλικράτη» το Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να αποφανθεί για τον τρόπο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, θα πρέπει να είναι δεσμευτικές για το Υπουργείο.

Στη συνέχεια ο Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας ανέφερε ότι: «τα σχέδια λεκανών απορροής θα γίνονται μέσω διαβούλευσης και θα λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Αυτά θα αποτυπωθούν σε νέα διατύπωση.»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply