Τοποθέτηση Β. Αργύρη για προϋπολογισμό 2012

Τοποθέτηση Βαγγέλη Αργύρη στο Π.Σ. σχετικά με την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου:

«« Η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι κορυφαία πράξη κάθε συλλογικού οργάνου. Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι το εργαλείο που σηματοδοτεί την πορεία της Ηπείρου. Η τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ξεφύγει απ’ τις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης, να δημιουργήσει και να εξειδικεύσει ευκαιρίες δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας στους πολίτες.

Η Αιρετή Περιφέρεια οφείλει να σηματοδοτήσει το δρόμο της ανάπτυξης αυτού του τόπου. Όλοι γνωρίζουμε ότι τόσο ο «Καποδίστριας» όσο και ο «Καλλικράτης» έγιναν για να μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ίδιες πως θέλουν να πορευθούν.

Δυστυχώς, σήμερα, δεν διαφαίνεται πουθενά τέτοια πρόθεση απ’ την Περιφερειακή Αρχή. Απ’ τα στοιχεία που εσείς μας δώσατε, προκύπτει ότι για το 2011, τα διαμορφωμένα έσοδα ήταν 132 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για το 2012 είναι 104 εκατομμύρια ευρώ.

Αν εξαιρέσουμε τις ανελαστικές δαπάνες που αφορούν σε μισθούς και λειτουργικά έξοδα, προβλέπεται ένα ποσό γύρω στα 66 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις στην Ήπειρο. Το ποσό αυτό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τα 66 εκατομ. ευρώ μπορούν να δημιουργήσουν μια άλλη προοπτική για την Ήπειρο. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται αυτό που συνεχώς η παράταξη μας απαιτεί απ’ την Περιφερειακή Αρχή:

Σοβαρός προγραμματισμός: Η μέχρι τώρα πορεία της Αιρετής Περιφέρειας έδειξε ότι ο όρος «Προγραμματισμός» είναι μια άγνωστη λέξη για τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του. Για δικούς σας λόγους δεν θέλετε να λειτουργήσουμε ευεργετικά για την Ήπειρο.

Μάθατε να λειτουργείτε ευκαιριακά και ψηφοθηρικά, να χτυπάτε στην πλάτη τους πολίτες και να αναλώνετε ολόκληρους προϋπολογισμούς σε μικροπαρεμβάσεις εξυπηρέτησης μικρών ομάδων πολιτών. Μόνο πολλές μικρές παρεμβάσεις θα δει κάποιος στη θητεία του κ. Καχριμάνη και τώρα που τον έχουν πνίξει τα χρέη των προηγούμενων ετών που ο ίδιος δημιούργησε, σταμάτησε και τις μικρές αυτές παρεμβάσεις. Πλέον προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά χρηματοδοτώντας πανηγύρια και ημερίδες μόνο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και ο προϋπολογισμός που σήμερα εισηγείστε για το 2012. Σας προτείνουμε τα εξής:
– Σταματήστε τα πανηγύρια και τις δημόσιες σχέσεις.
– Σταματήστε τις λειτουργικές σπατάλες, όπως ενοίκια ιδιωτικών κτιρίων ενώ υπάρχουν δημόσια κτίρια που αραχνιάζουν, πρόσληψη δεκάδων ειδικών συνεργατών, ενώ υπάλληλοι της Περιφέρειας κάθονται χωρίς αντικείμενο επειδή δεν σας είναι αρεστοί, τεράστια ποσά για ταχυδρομικά τέλη κ.λ.π.

Πληρώστε αυτούς που δούλεψαν μέχρι σήμερα, όσα έχουν δουλέψει, μην συνεχίζετε πλέον αυτές τις μικροεργολαβίες που δεν δίνουν καμία προοπτική στον τόπο παρά μόνο αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ημετέρων και μετά ελάτε να συνεργαστούμε, να αξιοποιήσουμε ορθολογικά αυτά τα 50 ή 60 ή 70 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο έτσι θα ανταποκριθούμε στον ρόλο μας ως Αιρετή Περιφέρεια. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply