Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας

Στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας, τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, που μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής:

«« Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο υπάρχει ένα πλήθος έργων. Κάναμε μια σημαντική δουλειά. Καταγράψαμε τα έργα μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις,- τουλάχιστον αυτό έγινε στην Ενότητα μας, αλλά σε όλες το ίδιο έγινε – τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουν. Είδαμε σε τι επίπεδο βρίσκονται οι μελέτες, προσπαθούμε να ωριμάσουμε κάποια άλλα έργα και όλα αυτά τα περιλάβαμε στο Ε.Σ..

Ποια ήταν η πρόταση των άλλων παρατάξεων για αυτό; Καμία. Δεν ακούσαμε μια παρατήρηση, μια λέξη, ότι πρέπει να μπει το τάδε έργο ή να φύγει το ένα, να φύγει το άλλο. Δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Για μένα αυτό είναι το βασικό. Το να λειτουργούμε αφοριστικά δεν είναι σωστό. Εμείς θέλουμε αντιπολίτευση δημιουργική, η οποία θα μας δώσει προτάσεις, που θα μας πει πράγματα που εμείς δεν σκεφτήκαμε και θα μας κάνει να λειτουργήσουμε πιο σωστά.

Σε άλλο σημείο ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε και τα εξής: «Υπολογίζουμε και το ένα ευρώ που ξοδεύουμε. Έχουμε κάνει πλήθος έργων, για τα οποία ξοδέψαμε μόνο τα πετρέλαια των μηχανημάτων. Ως Π.Ε. κατασκευάσαμε ένα δρόμο 2,5 χιλιομέτρων από τη Mπουσούλιζα μέχρι τη Ρωμιά, που αν ήθελε κάποιος να τον κάνει με εργολαβία θα ξόδευε πάνω από 1,5 εκ. ευρώ. Έχουμε καθαρίσει τον ποταμό Λούρο, έχουμε καθαρίσει τον ποταμό Αχέροντα, με τα μηχανήματα της Π.Ε. και λειτουργώντας με έξυπνες λύσεις, με μηδενικό κόστος αν αφαιρέσουμε τα πετρέλαια.»

Ο κ. Στ. Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης και στο νέο νοσοκομείο Πρέβεζας, για το οποίο ανέφερε τα παρακάτω: «Οι προτεραιότητες μας είναι με βάση των ωριμότητα των έργων. Σαφώς και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, είναι πρώτη μας προτεραιότητα, αλλά όπως ξέρετε δεν υπάρχει καν μελέτη. Είχα μιλήσει με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα αναλάμβανε η ΔΕΠΑΝΟΜ τη μελέτη του νοσοκομείου.

Δυστυχώς η ΔΕΠΑΝΟΜ συγχωνεύεται με τη ΘΕΜΙΣ Α.Ε. και τον ΟΣΚ Α.Ε. με αποτέλεσμα όλη αυτή η ιστορία να πάει πίσω. Είχαμε ένα κεκτημένο, με τη μεγάλη συμμετοχή του βουλευτή Πρέβεζας κ. Παπαχρήστου στο κομμάτι αυτό. Πολύ φοβούμαι ότι αυτή η δέσμευση, σε πολιτικό επίπεδο από τον κ. Τιμοσίδη και τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, ότι θα γίνει νοσοκομείο στην Πρέβεζα, με την αλλαγή της Κυβέρνησης θα χαθεί». »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply