Τελευταία παράσταση για το κοινό με τη “Σολομώντεια λύση”

Τελευταία παράσταση για το κοινό με τη "Σολομώντεια λύση"Πλησιάζοντας τις 40 παραστάσεις και ξεπερνώντας τον αριθμό των 11.500 θεατών η «Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου δίνει την τελευταία παράσταση της για το κοινό αύριο, Πέμπτη (22/12/2011) ώρα 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων ολοκληρώνει με αυτόν τον τρόπο μια συνεχή σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΙ για το 2011: τρεις αυτούσιες επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές, δύο φεστιβάλ, πολλαπλές συνδιοργανώσεις με ερασιτεχνικές ομάδες και παροχή χιλιάδων κοστουμιών και λοιπών θεατρικών υλικών, σε όλη την Ήπειρο και Λευκάδα συνθέτουν επιγραμματικά τη δραστηριότητα του Δημοτικού Θεάτρου τη φετινή χρονιά.

Η «Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου, είναι ένα έργο βασισμένο στο κινέζικο κείμενο του 13ου μ. Χ. αιώνα «Ο κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του. Πρόκειται για μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο, που μας είναι γνωστός και από την Παλαιά Διαθήκη.

Η τιμή των εισιτηρίων για την τελευταία αυτή παράσταση αυτή είναι 5 € για τους μαθητές και 10 € για όλους τους άλλους. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο και τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ, Παπάζογλου και Αραβαντινού γωνία, Αρχοντικό Πυρσινέλλα (καθημερινές, πρωινές ώρες).

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος,
– Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Μουσική: Δημήτρης Λέκκας,
– Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης.
– Τους είκοσι (20) ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βασιλική Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Στάθης Κόκκορης, Μιχάλης Μπίζιος, Άρης Τσαμπαλίκας, Αθηνά Τσικνιά.
– Σύνθεση αφίσας: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Κατασκευή – ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος,
– Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη,
– Φροντιστήριο: Ανδρέας Πανταζής,
– Μουσική διδασκαλία: Μαριέτα Θεοτικού,
– Φωτογραφίες: Κώστας Γράβος,
– Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply