Τελευταία επιθυμία…

Γράφει ο Γιώργος Ζάρρας, Αρχειονόμος

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου που εκτυλίσσεται στα γραφεία των συσκέψεων των συγκυβερνητών! Κάθε ώρα που περνάει κάτι νέο ανακοινώνουν. Κάποια νέα μείωση, δηλαδή. Κανείς δεν ξέρει ακόμα που θα κάτσει το μπαλάκι. Ούτε οι ίδιοι οι τροϊκανοί! Κάθε μέρα δίνουν νέες εντολές και πάνω σ’ αυτές προσθέτουν άλλες την επομένη! Ξεπεράσαμε το Yes Sir και φτάσαμε στο διατάξτε.

Διαταγές δίνουν οι τροϊκανοί και οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι διαπραγμάτευση. Μάλιστα σπεύδουν να ανακοινώνουν και επιτυχίες. Όπως η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού την ίδια ώρα που χάνονται τουλάχιστον άλλοι τρεις! Έχει χαθεί κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δύο χρόνια τώρα η ίδια συνταγή της αποτυχίας.

Ξεφτέρια αυτοί, ξεφτέρια και μείς. Χρεοκοπήσαμε. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Η επίσημη αναγγελία μένει μόνο. Εκεί παίζεται όλο το παζάρι. Το πότε! Όταν αποφασίσουν να το επισημοποιήσουν αυτοί ή όταν το κάνουμε εμείς;

Ως τελευταία επιθυμία του ήδη νεκρού ελληνικού κράτους θα πρότεινα να είμαστε εμείς αυτοί που θα ανακοινώσουμε την χρεοκοπίας μας στο χρόνο που εμείς θα ορίσουμε. Αν περιμένουμε (όπως τώρα κάνουμε) να μας χρεοκοπήσουν οι ξένοι τότε θα έχει χαθεί κάθε ελπίδα. Αυτό περιμένουν. Βαρεθήκαμε. Κάθε φορά τα ίδια. Όχι η δόση, όχι η δανειακή σύμβαση, όχι σωτηρία από τη χρεοκοπία, ένα κάρο μπούρδες για να μπορούν οι δανειστές τοκογλύφοι να πληρώνονται κανονικά.

Ακόμα και η Μαρριέτα Γιαννάκου σήκωσε το λάβαρο του αγώνα για τρομοκρατία του λαού. Θα έχουμε δύο ώρες ρεύμα την ημέρα, είπε, όπως στην Αλβανία. Ε και; Θα είναι δικό μας ρεύμα γαμώτο. Αυτό το λίγο. Φτάνει πια. Να χρεοκοπήσουμε, να δούμε τι θα γίνει. Θα πεινάσουμε; Δε θα μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές; Τώρα δηλαδή κάνουμε; Πιστώνει κανένας τις ελληνικές επιχειρήσεις εισαγωγών; Κι όταν εμείς γίνουμε επίσημα μια τριτοκοσμική χώρα θα έχει απαλλαγεί η Μέρκελ;

Για να δούμε τότε πως θα βγει η ισχυρή Γερμανία στις αγορές μαζί με τους Γάλλους κολαούζους τους; Αφού δεν μπορούν να στηρίξουν μια χώρα σαν την Ελλάδα πως θα αποδείξουν την οικονομική δύναμη τους; Ποιος θα χάσει περισσότερα από μια χρεοκοπία της Ελλάδας; Έτσι κι αλλιώς μάθαμε τόσα χρόνια ότι όταν «συνεργάζεσαι» με Γερμανούς πρέπει πάντα να κρατάς και μια σφαίρα για τον εαυτό σου. Ας τη χρησιμοποιήσουμε και να δούμε ποιον θα πάρει ο χάρος! Αυτό φοβούνται και αυτοί, ας μη γελιόμαστε.

Η δικιά μας τελευταία σφαίρα θα πετύχει το γερμανικό οικοδόμημα που λέγεται ευρωζώνη και όχι την Ελλάδα. Προσπαθούν να μας πεθάνουν πριν αυτοκτονήσουμε έτσι ώστε να μειώσουν τις αναταράξεις στο ευρωπαϊκό χωριουδάκι που λυμαίνονται τόσα χρόνια. Δουλέψαμε τόσα χρόνια για το Δ’ Ράιχ. Φτάνει. Βέβαια σ’ αυτό το παιχνίδι δεν είναι αμέτοχοι οι Αμερικανοί. Ποτέ δεν ήταν άλλωστε. Μόνο που αυτή τη φορά θα υπερασπιστούν το «δικαίωμα» μας προκειμένου να διαλυθεί το αντίπαλο οικονομικό δέος που λέγεται Ευρωζώνη.

Ποιος όμως θα σηκώσει ανάστημα; Η δικιά μας τρόικα; Antonis, ΓΑΠ και Καρατζαφέρης; Αυτές οι τρεις φιγούρες θα διαχειριστούν την κρισιμότερη καμπή της νεότερης ελληνικής ιστορίας; Παραπάνω από αστείο! Κι όμως… Δοκιμάζουν τα όρια αντοχής μας. Στην πρώτη σειρά των ειδήσεων κάθε μέρα βρίσκονται τα συσσίτια και οι άστεγοι. Λες και βρισκόμαστε στην κατοχή!

Η χρεοκοπία μας δεν είναι μόνο οικονομική, είναι πρωτίστως ηθική, κοινωνική, αξιών όπως θέλετε πες τε το. Όλα μαζί. Ποιος θα τραβήξει μπροστά; Από πού θα προέλθει; Κάποιος που τόλμησε στο παρελθόν να σπάσει τα κομματικά κατεστημένα βρέθηκε το κεφάλι του να κρέμεται στην πλατεία των Τρικάλων!!! Ηγέτες χωρίς ξένη υποστήριξη δεν «ευδοκιμούν» στην Ελλάδα. Αφού δεν μας ανοίγουν την πόρτα της εξόδου ας την ανοίξουμε μόνοι μας. Αλλά θα είναι πόρτα εξόδου ή ασκός του Αιόλου;

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply