Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας: Αποκριάτικος χορός

Ο αποκριάτικος χορός του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας Ιωαννίνων:

Η ιδέα έπεσε την τελευταία στιγμή. Να κάνουμε μια μάζωξη στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας του νομού Ιωαννίνων. Ας το πούμε κάτι σαν αποκριάτικη εκδήλωση. Και να καλέσουμε όλους όσους θέλουν να έρθουν. Μέλη και φίλους. Μια ψησταριά, διάφορα μεζεδάκια που θα κάνουν οι γυναίκες του Συνδέσμου, λίγο κρασί, λευκό και κόκκινο, τσίπουρο και πολύ κέφι. Είπαμε να το κάνουμε την περασμένη Κυριακή, ανεξάρτητα αν δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να διαφημίσουμε την εκδήλωση.

Παρόλα αυτά όλοι όσοι πέρασαν από τα γραφεία του Συνδέσμου μας, μας είπαν τα καλύτερα. Τη Σέρβικη μουσική ακολούθησαν τα ελληνικά αποκριάτικα τραγούδια και την συμπλήρωσαν με καταπληκτικό τρόπο η μεγάλη ορχήστρα του Γιάννη.

Και όταν μιλάμε μεγάλη το εννοούμε, μια και την αποτελούσαν ο Γιάννης στην κιθάρα, ο 16χρονος γιός του Δημήτρης στο μπουζούκι και ο 15χρονος Δημήτρης στο τουμπερλέκι. Γιατί… σημασία δεν έχει ο αριθμός της ορχήστρας αλλά το κέφι που θα κάνει.Την παρέα μας τίμησαν αρκετοί. Μεταξύ αυτών και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το γλέντι άρχισε από τις έντεκα το πρωί και κράτησε μέχρι στις πέντε το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Παπασπύρου
Ο Γραμματέας, Σπύρος Θεμελής

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply