Συνέντευξη Μ. Χατζηεφραιμίδη

Σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της παράταξης ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ τόνισε:

Μέγιστο Ηθικό, Πολιτικό και Νομικό ζήτημα προκύπτει από τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, για τα έργα και τις ημέρες του κ. Καχριμάνη ως Νομάρχη Ιωαννίνων. Ειλικρινά, δεν επιθυμώ να ασχοληθώ με όσα γράφονται για τη μεγάλη περιουσία που αποκτήθηκε την περίοδο που είναι Νομάρχης ο κ. Καχριμάνης, ούτε θέλω να ασχοληθώ σήμερα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αυτά είναι των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων να το κάνουν. Εξ’ άλλου έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι οι περιουσίες των ανθρώπων που ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι όλες στο Φως. Θα ασχοληθώ όμως με το κτιριακό συγκρότημα της οδού Τοσίτσα, όπου γίνονται εργασίες παράνομα και που ο ίδιος ο Νομάρχης προσπάθησε ψελλίζοντας να καλύψει.

Δεν χαιρόμαστε για τη θέση στην οποία βρίσκετε ο κ. Καχριμάνης, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής που εφήρμοσε όλα τα χρόνια που είναι Νομάρχης και που σαφώς εκθέτει το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Είναι γνωστό ότι όλα τα χρόνια υποκατέστησε πολλές από τις υπηρεσίες της ΝΑΙ. Ό,τι δεν υπέγραφαν οι υπηρεσίες ως μη Νόμιμο το υπέγραφε ο ίδιος. Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τη θεωρούσε ιδιοκτησία του και άρα μπορούσε να κάνει ότι θέλει. Έτσι πορεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Στο επίμαχο λοιπόν θέμα.

1ο Έχει άδεια;; Όχι δεν έχει άδεια, παρ΄ όλα αυτά εκτελούσε εργασίες , σε διατηρητέο κτίριο και όχι παραδοσιακό. Ένας πολίτης τι συνέπειες θα είχε;; Ο Νομάρχης εξαιρείτε από τους Νόμους που ο ίδιος καλείτε να εφαρμόσει;; ή τα Γιάννενα νοιώθει ότι είναι Βιλαέτι του;; Από όσα διαβάσαμε και είδαμε εκτελούνται σημαντικές εργασίες και προσθήκες. Ο νόμος όμως λέει ότι «στο εξωτερικό και εσωτερικό των διατηρητέων κτιρίων απαγορεύεται κάθε αφαίρεση , αλλοίωση ή καταστροφή των επί μέρους αρχιτεκτονικών τους στοιχείων». Θα συγκινηθεί κανείς για τις αυθαιρεσίες;;

2ο Η ΕΠΑΕ για να εκδώσει απόφαση παράνομη σε ότι αφορά το παραδοσιακό του κτιρίου , ίσως και των κτιρίων, είχε αίτηση στις 2-12-2009 και την ίδια μέρα προχώρησε σε γνωμοδότηση για χαρακτηρισμό ως παραδοσιακού του επίμαχου κτιρίου, ενώ είναι με ΦΕΚ (φ 594,11/7/1997) διατηρητέο. Η ΕΠΑΕ είναι της Ν.Α. Δεν το ήξεραν ότι το κτίριο είναι διατηρητέο; Αμέλησαν; Αδιαφόρησαν; Απέκρυψαν; Και μετά τα δημοσιεύματα , ούτε αυτοψία , ούτε έλεγχος, τι συμβαίνει;

Δεν είναι τυχαίο που σήμερα εκτάκτως κάνουν ΕΠΑΕ για το θέμα αυτό και επιχειρούν κουκούλωμα. Όμως τα δημοσιεύματα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο μένουν και εκθέτουν όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια κουκουλώματος. Ελπίζω να μην έχουμε σε εξέλιξη ένα σκάνδαλο με τη συμμετοχή και υπηρεσιών.

Καλούμε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, του ΥΠΕΚΑ, της ΝΑΙ, να υπηρετήσουν τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα, να ελέγξουν και να ενημερώσουν όπως οφείλουν τους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει. Δυστυχώς έμελλε να δούμε και αυτό στις ημέρες του συστήματος Καχριμάνη.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply