Συνάντηση του Χρήστου Μαντά με το Δ.Σ ΕΤΕΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΣΥΡΙΖΑ«Είμαστε απολύτως απέναντι στις πολιτικές που με διαθεσιμότητες και απολύσεις διαλύουν και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας ανθρώπους που στηρίζουν την λειτουργία του» δήλωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαντάς, κατά την συνάντησή του με το ΔΣ του συλλόγου ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την Δευτέρα 13/8 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου ΕΤΕΠ (Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού) με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαντά, στην οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο και κυρίως εν όψει των κυβερνητικών προθέσεων για διαθεσιμότητες και απολύσεις και στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά ο ρόλος και η λειτουργία του συγκεκριμένου κλάδου, στη στήριξη του έργου του Πανεπιστημίου μας και η πολύχρονη προσφορά ιδιαίτερα στο επίπεδο της στήριξης του διδακτικού έργου όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα εργαστήρια. Τονίσθηκε επιπλέον ότι η τελευταία πρόσληψη στον κλάδο έγινε το 2010 και ότι μετά και τη συνταξιοδότηση πολλών εργαζομένων παρατηρούνται ήδη σημαντικές ελλείψεις, που επιδρούν αρνητικά στην ολοκληρωμένη στήριξη του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Από την πλευρά του ο Χ. Μαντάς τόνισε «ότι οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας και οι καταργήσεις κλάδων ή κατηγοριών εργαζομένων με μια απλή υπουργική απόφαση, όχι μόνο δεν απαντούν στα προβλήματα του Δημόσιου Πανεπιστημίου, αλλά επιτείνουν την κρίση του, που δημιουργείται από τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που έχει ως στόχο το Πανεπιστήμιο επιχείρηση.

Η μνημονιακή κυβέρνηση θέλει να «πιάσει» τα νούμερα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, να ανταποκριθεί όπως λέει στις δεσμεύσεις της και δεν υπολογίζει ούτε την λειτουργία των ιδρυμάτων ούτε τις ανθρώπινες ζωές που σπρώχνει στον καιάδα της ανεργίας.

Εμείς κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος. Αντίθετα τα ιδρύματα στενάζουν κυριολεκτικά από τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, των περικοπών στη φοιτητική μέριμνα, της τραγελαφικής εικόνας που δημιούργησε η δήθεν αναδιάρθρωση με το σχέδιο Αθηνά. Το πιο επείγον πρόβλημα για τη λειτουργία και των Δημόσιων Πανεπιστημίων είναι η συνολική ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Εμείς σε αυτόν τον αγώνα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply