Συνάντηση Μ. Κασσή με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ είχε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς και εργαζόμενους του Νομού. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους κυρίως για το μετρό της εργασιακής εφεδρείας και τόνισαν πως «δεν είναι δυνατόν να καλύψουν άλλες θέσεις πέραν της ΔΕΥΑΙ λόγω της εξειδίκευσης τους».

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι προθέσεις της κυβέρνησης για τυχόν ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΙ, με την οποία φάνηκαν κάθετα αντίθετοι.Από την πλευρά του ο κύριος Κασσής επανέλαβε για ακόμα μια φορά την πάγια θέση του, πως «είναι αντίθετος στην διαθεσιμότητα διότι οδηγεί σε απολύσεις και γιατί δεν υλοποιεί καμία μεταρρύθμιση και κανέναν εξορθολογισμό του Δημοσίου».

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης – αποχέτευσης ανά την χώρα, ο κύριος Κασσής, εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τις «ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής» με τον κίνδυνο να δημιουργηθούν «φαινόμενα Βολιβίας όπου η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε την κρατική εταιρεία ύδρευσης αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ανατιμήσεις των παρεχόμενων σχετικών με το νερό υπηρεσιών κατά 200%».

«Για να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα, τα οποία θα επιδεινώσουν την οικονομική δυσκολία και την ανέχεια, θα πρέπει οι βασικές δομές όπως το νερό και η ενέργεια να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο» τόνισε ο Βουλευτής Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply