Συνάντηση Θ.Οικονόμου με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ

Θ. ΟικονόμουΜε τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε ο Θανάσης Οικονόμου. Ο πρώην Βουλευτής του νομού μας χαιρετίζει και στηρίζει την πρόταση που κατέθεσαν οι τρεις φορείς σε σχετική εκδήλωση και αφορά τη μετεξέλιξη του δικτύου των συνεταιριστικών τραπεζών σε μια Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που αν «περάσει» θα βοηθήσει σημαντικά στην προσβασιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην απαραίτητη ρευστότητα. Ο Θανάσης Οικονόμου συνομιλώντας με τους Προέδρους εξήρε την πρωτοβουλία αυτή, υπενθύμισε τον κρίσιμο ρόλο των Συνεταιριστικών Τραπεζών στη ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και τόνισε ότι ως άνθρωπος της αγοράς κατανοεί τη σημασία που έχει η δημιουργία ενός δικτύου 188 καταστημάτων, όσα δηλαδή διαθέτουν οι συνεταιριστικές, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των μικρομεσαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεταιριστικές σκοπεύουν να δώσουν μικρά δάνεια αλλά και να αξιοποιήσουν τα κοινοτικά κονδύλια που αυτή τη στιγμή λιμνάζουν. Ενισχύoντας έτσι την τοπική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη, απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναδιάταξη της εθνικής μας οικονομίας.

Ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Η εξυγίανση των συστημικών τραπεζών από τη μία και η μετεξέλιξη των Συνεταιριστικών Τραπεζών σε Δίκτυο Αναπτυξιακών Τραπεζών από την άλλη θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων και έτσι θα έχουμε αποκατάσταση της ρευστότητας. Το χρειαζόμαστε, το χρειάζεται η αγορά, οι μικρομεσαίοι, η περιφέρεια. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει με τόσο υψηλά επιτόκια σαν τα σημερινά. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι η ανάπτυξη δεν είναι ένα θεωρητικό εργαλείο ούτε μονάχα ένα δώρο που έρχεται απ’ έξω. Οφείλουμε να το παλέψουμε με τις κατάλληλες ενέργειες και τους κατάλληλους ανθρώπους.»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply