“Συμμαχία Πολιτών” Δήμου Ζίτσας: Ανακοίνωση

no_logoΗ «Συμμαχία Πολιτών» Δήμου Ζίτσας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Στον αστερισμό των πανηγυριών εξακολουθεί να λειτουργεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας, που για μία ακόμη φορά πιάστηκε στον ύπνο, αδυνατώντας να προασπίσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου μας και των πολιτών.

Για τρεις ημέρες, από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, βρέθηκε στην περιοχή, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη των ζητημάτων Πρόνοιας στο Υπουργείο, όμως η Δημοτική Αρχή Ρογκότη, όχι απλώς δεν επεδίωξε συνάντηση μαζί του, αλλά ούτε καν αντιλήφθηκε την παρουσία του.

Ζήτημα μείζονος προτεραιότητας για το Δήμο μας και την «Συμμαχία Πολιτών» ήταν και παραμένει, η αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών, των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης, που υπενθυμίζουμε, ότι ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας.

Δυστυχώς, ακόμη και αυτό το έχει ξεχάσει η Δημοτική Αρχή που περί άλλων τυρβάζει, περιδιαβαίνοντας στις γιορτές και στα πανηγύρια και συνεχίζοντας το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, που η «Συμμαχία Πολιτών» έχει καταγγείλει και θα συνεχίσει να το αναδεικνύει, ως απόδειξη της ψηφοθηρίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και των ηγητόρων της, νυν και μελλοντικών.

Επί της ουσίας, η «Συμμαχία Πολιτών» υπενθυμίζει για το θέμα της Παιδόπολης, ότι οι εγκαταστάσεις αυτές ανήκουν μεν στο υπουργείο Εργασίας, πλην όμως αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Ζίτσας, να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να αποκτήσει, τουλάχιστον το δικαίωμα παραχώρησης χρήσης τους.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την παρούσα Δημοτική Αρχή, που απλώς επιβεβαίωσε τις… ικανότητές της στην αδιαφορία. Το ευτύχημα είναι, ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει…

Υποτιμούν και υποβαθμίζουν την επιτροπή Διαβούλευσης

Η Συμμαχία πολιτών του Δήμου Ζίτσας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει την συμπεριφορά του Δημάρχου Ζίτσας και της Δημοτικής Αρχής για την διαρκεί υποβάθμιση της κορυφαίας επιτροπής του Δήμου.

Είναι η μόνη επιτροπή που το σύνολο των πολιτών όπως και οι θεσμικοί φορείς του τόπου έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους.

Δυστυχώς φαίνεται η Δημοτική Αρχή δεν θέλει την άποψη των πολιτών γι αυτό και στις ελάχιστες συνεδριάσεις της επιτροπής περιορίζεται στα άκρως απαραίτητα.

Εμείς ως Συμμαχία πολιτών από την πρώτη στιγμή (2011) έχουμε κάνει σειρά προτάσεων αλλά δυστυχώς ουδέποτε η Δημοτική Αρχή έφερε για συζήτηση.

Μετά από αυτήν την συμπεριφορά η Συμμαχία πολιτών ανακοινώνει ότι δεν θα ξανασυμμετάσχει σε καμία συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης ως διαμαρτυρία απέναντι στην υποτίμηση της νοημοσύνης όλων και την υποβάθμιση του θεσμού. »»

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply