Στο Δήμαρχο Ιωαννίνων ο Αμερικανός Πρέσβης

Τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Daniel Bennett Smith δέχθηκε χθες (29/08/2012) στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για την περιοχή των Ιωαννίνων, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες και τον τουριστικό τομέα.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου και συνεργάτες του Αμερικανού διπλωμάτη, οι δυνατότητες ανάπτυξης της Ηπείρου είναι τεράστιες και για αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια.

«Υπάρχει μία μακρά σχέση φιλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλωστε ζει εκεί μεγάλος αριθμός Ηπειρωτών, ο οποίος κρατά ζωντανούς τους δεσμούς με την πατρίδα. Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και θα υπάρξει συνέχεια με επιμέρους συνεργασίες του Δήμου μας με το Εμπορικό και το Μορφωτικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας», σημείωσε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του ενώ παράλληλα κάλεσε τον Αμερικανό Πρέσβη στις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα Γιάννινα. Η συζήτησή μας με τον Δήμαρχο ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Οι δεσμοί των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα είναι πολύ στενοί και αναζητούμε συνεχώς τρόπους για μεγαλύτερη συνεργασία», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρέσβης.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply