Π.Ε. Πρέβεζας: Πανσέληνος με τη Μόνικα στην Κασσώπη

Στο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της εβδομάδας, τη συναυλία της καλλιτέχνιδος Μόνικα στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης την Παρασκευή 31 Αυγούστου, αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, η διευθύντρια της ΛΓ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Άρτας, κ. Χριστίνα Μερκούρη και ο εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας, κ. Δημήτρης Παπαδήμος.

Στη συνάντηση που διοργανώθηκε για τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στην εκδήλωση που γίνεται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, της ΛΓ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Κινηματογραφικής Λέσχης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κ. Μερκούρη για τη στήριξή της σε κάθε εκδήλωση και τη βοήθεια που παρέχει στην προσπάθεια προβολής αλλά και «εξωστρέφειας» των αρχαιολογικών χώρων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου τόνισε: «Έτσι, η εξωστρέφεια είναι το πρώτο βήμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και των αρχών για τη στήριξη του αρχαιολογικού έργου. Πιστεύουμε και προωθούμε την επαφή των πολιτών με τους αρχαιολογικούς τόπους, την οργανική ένταξη στην καθημερινή ζωή, όπως η συναυλία που συνδιοργανώνουμε».

Ο κ Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης μια ιδιαιτέρως σημαντική είδηση. Την συμφωνία που επέτυχε ο κ. Στράτος Ιωάννου με το Σύλλογο Εργοληπτών Δημοσίων έργων να συμβάλλουν στη χρηματοδότηση έργων και μελετών για τα αρχαία θέατρα της Νικόπολης και της Κασσώπης. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να κατατίθεται από πλευράς των εργοληπτών το 0,5% του προϋπολογισμού των έργων, που ανατίθενται μέσω διαγωνισμών από την Π.Ε. Πρέβεζας για την ανάδειξη των θεάτρων Κασσώπης και Νικόπολης. Τα χρήματα θα καταβάλλονται, με όρους απόλυτης διαφάνειας, σε ειδικό «κουμπαρά» για τη Νικόπολη και την Κασσώπη του Σωματείου «Διάζωμα» (www.diazoma.gr) που έχει ως σκοπό την αποκατάσταση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων στην Ελλάδα και που μπορεί ο κάθε πολίτης να συνεισφέρει.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη στήριξη της Π.Ε. Πρέβεζας προς τη σημαντική προσπάθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης και ευχήθηκε τη συνέχιση του έργου της. Από την πλευρά της, η κ. Μερκούρη ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση της προσεχούς Παρασκευής: «Ακούσαμε και δεχθήκαμε με χαρά την πρόσκληση. Ο χώρος της αρχαίας Κασσώπης θεωρούμε ότι αποτελεί την ιδανικότερη λύση για τον εορτασμό του Blue Moon, της δεύτερης Πανσελήνου του Αυγούστου. Πριν από τη συναυλία, στις 19.00, θα γίνει ξενάγηση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο από αρχαιολόγους».

Επανερχόμενος στο κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας, κ. Παπαδήμος, συνεχάρη τη ΛΓ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων για το άνοιγμα των πυλών των αρχαιολογικών χώρων στο ευρύ κοινό με συναυλίες που ταιριάζουν στους χώρους και στο ύφος τους, αλλά και τον κ. Ιωάννου ιδιαιτέρως για την προσπάθεια ανάδειξης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Αναφερόμενος στην καλλιτέχνιδα που θα συντροφεύσει με τη μουσική της την ιδιαίτερη βραδιά της πανσελήνου, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε: «Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια και τραγουδοποιό, που έχει σημειώσει αλματώδη πορεία στο μουσικό στερέωμα και αποτελεί κορυφαίο όνομα στην αγγλόφωνη μουσική σκηνή. Κρίναμε ότι η δουλειά της 26χρονης Μόνικα ταιριάζει απόλυτα με το έργο της Λέσχης, καθώς η μουσική της είναι μουσική εικόνων, τοπίων, ονείρων, κίνησης, με λίγα λόγια κινηματογραφική μουσική. Ο συνδυασμός της Πανσελήνου με τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και τα τραγούδια της Μόνικα είναι ένα σημαντικό γεγονός σπάνιο να επαναληφθεί». Τέλος, ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας της συναυλίας.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply