Πρόσκληση Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων

Πρόσκληση του Αθλητικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων σε ανοικτή συζήτηση για τον αθλητισμό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, στις 18.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στη Στοά Σάρκα (2ος όροφος).

Η φυσική αγωγή και οι αθλητικές δραστηριότητες ως κοινωνικό αγαθό δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση σε μια περίοδο, στην οποία ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε Έλληνα πολίτη όλων των ηλικιών, ανδρών και γυναικών. Με αφορμή την τελευταία ψήφιση του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό (117 εκ. το 2011, 99 εκ. το 2012 και 66 εκ. το 2013) και τα τοπικά προβλήματα της αθλητικής οικογένειας (που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία για δεκαετίες) ο ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ προσκαλεί σε ανοικτή συζήτηση τους:
– ερασιτέχνες αθλούμενους και πολίτες
– αθλητές – πρωταθλητές όλων των αθλημάτων
– εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής
– γονείς
– εθελοντές του αθλητισμού
– συλλόγους ΑΜΕΑ
– εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις
– τα αθλητικά σωματεία.

Οφείλουμε να πάρουμε θέση στη δραματική μείωση των πόρων που οδηγεί στην κατάρρευση του αθλητικού οικοδομήματος σε όλα τα επίπεδα. Στο σχολικό αθλητισμό, στον αγωνιστικό αθλητισμό και στη μαζική άθληση στους δημόσιους χώρους και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να αντιδράσουμε στη συνεχόμενη απαξίωση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, η οποία διαπιστώνεται από την έλλειψη των αθλητικών χώρων, τα συσσωρευμένα προβλήματα της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων της πόλης (ΕΑΝΚΙ-ΠΕΑΚΙ-ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»), αλλά και την κατάσταση και υποστήριξη των σχολικών γυμναστηρίων.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply