Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις

Περιφέρεια ΗπείρουΕκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις απολύσεις εργαζομένων και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση για την Ήπειρο».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η κρίση έχει πλέον «χτυπήσει» και το τελευταίο νοικοκυριό της Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας θετικό γεγονός, και για την άμβλυνση της ανεργίας, την επικείμενη επανεκκίνηση των μεγάλων έργων. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που επιβαρύνει τη σημερινή κατάσταση των επιχειρήσεων, όπως είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, αποτελεί η λειτουργία του Τραπεζικού συστήματος, που έχει διακόψει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος, με «αδύναμο κρίκο» τους εργαζόμενους.

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε και τα εξής: «Σέβομαι τους εργαζόμενους, σέβομαι και τους επιχειρηματίες. Στην προκειμένη περίπτωση με τον τρόπο τους στήριξαν τις επιχειρήσεις στην Ήπειρο. Εύκολο είναι να μην μείνει τίποτε όρθιο αύριο. Με σεβασμό όμως στις έκτακτες περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε θα περάσουμε τη γέφυρα απέναντι».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων, για τον οποίο από τους εισηγητές και εκπροσώπους εργαζομένων αναδείχτηκε το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένης, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι μπορεί να έχει διαφωνίες για το πώς λειτούργησαν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο, όμως «αυτή τη στιγμή πρέπει να σωθεί ο Πτηνοτροφικός που είναι ένα εργαλείο, ένα κομμάτι της Ηπείρου».

Ο Περιφερειάρχης στην πρόταση που κατέθεσε και η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, πρότεινε όπως εκφραστεί η στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, να γίνει παρέμβαση προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι χορηγήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες, να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις απολύσεων εργαζομένων και να αντιμετωπιστεί η απλήρωτη εργασία.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply