“Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή”: Ανακοίνωση για την πρόσφατη δράση της Χρυσής Αυγής

no_logoΗ κίνηση «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη δράση της Χρυσής Αυγής:

«« Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έφερε στο φως ειδήσεις και λεπτομέρειες για την απεχθή δράση του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που συγκλονίζουν.

Αλλά το άθλιο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν προέκυψε τυχαία. Έλαβε αυτές τις διαστάσεις διότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει οδηγηθεί στην απελπισία και στην εξαθλίωση και, παρόλα αυτά, το πολιτικό σύστημα υποκρίνεται ότι δεν φταίει σε τίποτε για την κατάντια της χώρας και συνεχίζει να ζει παρασιτικά σε βάρος του ελληνικού λαού, διατηρώντας το ίδιο θεσμικό καθεστώς περιφρόνησης των πολιτών, ανισότητας, προνομίων, ασυλίας, αδικίας, διαπλοκής και διαφθοράς.

Ασφαλώς, όσον αφορά την Χρυσή Αυγή και τις μεθόδους της, τον λόγο έχει τώρα η ποινική δικαιοσύνη. Αλλά εάν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό αρκεί για να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα που γέννησε το φαινόμενο του ναζισμού, απατώνται. Το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή ως αντίπαλο δέος για να θέσει ένα ακόμη αποπροσανατολιστικό δίλημμα στους πολίτες : «Ή εμείς ή αυτοί».

Ωστόσο, ευτυχώς υπάρχει και τρίτη λύση: Να τους απορρίψουμε και τους δύο, και να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα αληθινής δημοκρατίας, ισότητας, λογοδοσίας, αδελφοσύνης και δικαιοσύνης, το οποίο θα κατοχυρώνεται μέσα από την θέσπιση ενός νέου Συντάγματος.

«Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγμ. Αλλαγή»
– website: www.neosyntagma.net
– email: [email protected]
– Facebook: www.facebook.com/groups/neosyntagma
– Twitter: @neo_syntagma

Μέλος Πρωτοβουλίας,
Σκανδάλης Ευάγγελος
Τηλ. 6977.247557 »»

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply