Ο Ποδηλάτης του Κόσμου στη Θήβα

Η Θήβα παρέλαβε πια την σκυτάλη του νέου σταθμού του Ποδηλάτη του Κόσμου και ετοιμάζεται να την παραδώσει στον επόμενο προορισμό. Ο Γρηγόρης αναχώρησε από τον Δήμο Λοκραίων με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλούς καλούς φίλους συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του με καινούργιους φίλους.

Συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία των ποδηλατών Θήβας, όπου περίπου στα δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη βγήκαν για να τον παραλάβουν και να τον συνοδεύσουν μέχρι το κέντρο της προκειμένου να τον εμψυχώσουν, καθώς ο ποδηλάτης μας αυτή την φορά διέσχισε παραπάνω από 60 χλμ σε βουνό. Η καθιερωμένη ποδηλατάδα- ξενάγηση που πλέον έχει γίνει θεσμός σε όλους τους μέχρι τώρα σταθμούς που επισκεφτήκαμε πραγματοποιήθηκε και στην Θήβα.

Μετά την καθιερωμένη λοιπόν ποδηλατοβόλτα, προς το βράδυ ακολούθησε επίσκεψη στον σύλλογο Μικρασιατών, όπου και ενημερώθηκε για την δράση τους, αλλά και για τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν με την υπόσχεση ότι θα μεταφερθούν στους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς του εξωτερικού, όπου θα ταξιδέψει ο ποδηλάτης μας.

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης επισκέφτηκε το 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο της πόλης. Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν το υβριδικό ποδήλατο, αλλά και για το ταξίδι περιπέτεια που ο καθένας θα ήθελε να ζήσει και δώσανε στον ποδηλάτη τις ευχές τους τις οποίες ζωγραφίσανε με χρωματιστά μολύβια γιατί όπως είπανε θέλουν και εύχονται το ταξίδι του έλληνα ποδηλάτη να είναι σε δρόμους όπως το ουράνιο τόξο. Στόχος της δράσης μας, αλλά και του ποδηλάτη είναι να θέσει το παράδειγμα, αποδεικνύοντας πως, όταν θες κάτι πάρα πολύ μπορείς να το πετύχεις με δουλειά και πίστη για αυτό που θέλεις να κάνεις.

Το μεσημέρι πραγματοποίησε επίσκεψη στην πλατεία όπου θα συναντηθεί με τους ποδηλάτες της Θήβας και τον πρόεδρο του δημοτικού οργανισμού Θήβας κ. Κουτούπη, καθώς για άλλη μια φορά όπως και στους προηγούμενους σταθμούς του, θα παραλάβει το επίσημο σύμφωνο φιλίας με μια ποδηλατάδα ξεπροβόδισμα.

Έτσι περίπου θα ολοκληρωθεί το κατευόδιο για την Αθήνα με τον ποδηλάτη να έχει προσκληθεί σε πολλές ποδηλατοδρομίες στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Ειδικότερα την Παρασκευή θα τον υποδεχτούν επίσημα στην πόλη τους οι ποδηλάτες από τις γειτονιές τις Αθήνας στο «Freeday Ποδηλάτες», όπου θα ξεκινήσει από τους Θρακομακεδόνες και θα καταλήξει στο κέντρο της Αθήνας.

Για την παγκόσμια μέρα του Διαβήτη, ο ποδηλάτης κλήθηκε να μετάσχει στην ποδηλατοδρομία ενημέρωσης για την ασθένεια που θα γίνει στο δήμο Γλυφάδας. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.

Υ.Γ. Ο ποδηλάτης θα μείνει στην Αθήνα για πέντε μέρες.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply