“Ο κατά φαντασίαν ασθενής” του Μολιέρου στο θέατρο της Ε.Η.Μ.

Η πολυβραβευμένη (17 πανελλήνια βραβεία) Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει την αριστουργηματική κωμωδία – μπαλέτο του γαλλικού κλασικισμού «ο κατά φαντασίαν ασθενής» του ανεπανάληπτου θεατράνθρωπου Μολιέρου, σε μια πρωτότυπη και ευρηματική διασκευή του Δημήτρη Παππά.

Ο… δήθεν “άρρωστος” Αργκάν κάνει τα πάντα για να τον προσέξουν, οδηγώντας τα πράγματα σε αδιέξοδο. Η πιστή του υπηρέτρια Τουανέτ, όμως, τον βοηθάει να δει αλλιώς τη ζωή, δείχνοντάς του το δρόμο της αληθινής αγάπης!…

Τους ρόλους ερμηνεύουν 30 ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές (Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Τσολίγκα, Αλίκη Μαργαρού, Σοφία Ζήση, Πέτρος Χριστακόπουλος, Μίνα Παππά, Γιάννης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μπενάτσης, Γεωργία Διακοπούλου, Αγγελική Φάτσιου, Στέλλα Μιλτιάδου, Φωτεινή Μπρατάνη, Κώστας Λεοντάρης, Βασίλης Κοσμάς, Μιχαήλ Παππάς, Αντώνης Χρήστου, Χρήστος Χρήστου, Λάμπρος Χρήστου, Αγγελικώ Κουτσοθανάση, Μαρία Κασσούρα, Μαρία Ευσταθοπούλου, Λίτσα Σαρακατσάνου, Φωτεινή Ευαγγέλου, Μιχαέλα Λαγουδάκη, Παναγιώτης Καρακίτσος, Γιάννης Κράβαρης, Μιχάλης Γκοργκούλης, Γκέργκη Σπύρη, Λυδία Σπύρη & Στεφανία Σπύρη).

Η σκηνοθεσία και η μουσική του έργου είναι του Δημήτρη Παππά, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Γιωργίνας Παπαγεωργίου και οι χορογραφίες της Όλγας Παπαβασιλείου.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου, στις 9:15μ.μ. στο Υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ., με τιμές εισιτηρίων 8€ και 5€ (μειωμένο).

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply