“Ο κατά φαντασίαν ασθενής” από τους Αθεράπευτους

Βουτώντας στη θάλασσα του γαλλικού κλασικισμού, με βάρκα το όνειρο ενός ανθρώπου που έχει – όπως όλοι μας – ανάγκη να τον αγαπούν, «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» πραγματοποιούν – με το δικό τους τρόπο – ένα ακόμα θεατρικό ταξίδι. Ένα ταξίδι που μας προσκαλούν να κάνουμε μαζί τους την Τετάρτη 22 Αυγούστου, στις 9:15 μ.μ., στο Υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ. (Φρόντζου).

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» είναι το τελευταίο θεατρικό έργο ενός από τους μεγαλύτερους θεατράνθρωπους, που γνώρισε η ανθρωπότητα, του Ζαν – Μπατίστ Ποκλέν (γνωστότερου ως Μολιέρου). Μάλιστα, παίζοντας ο ίδιος το ρόλο του Αργκάν, αψηφώντας τα προβλήματα της υγείας του, υπέκυψε λίγο μετά το τέλος της τέταρτης παράστασης του έργου. Ενός έργου που διασκεύασε, προσεγγίζοντας με ιδιαίτερο τρόπο την ψυχολογία του ήρωα και σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Παππάς, δημιουργώντας μια εκδοχή που στηρίζεται στην ιδέα της λύτρωσης από το βάσανο της υποχονδρίας και του εγωκεντρισμού, μέσω της γνήσιας αληθινής αγάπης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν 30 ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές του Καλλιτεχνικού Σωματείου (στο ρόλο του Αργκάν ο Δημήτρης Παππάς και της Τουανέτ η Κατερίνα Τσολίγκα). Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Γιωργίνα Παπαγεωργίου και τις χορογραφίες η Όλγα Παπαβασιλείου. Στα βιολιά οι σολίστες Γκέργκη Σπύρη και Λυδία Σπύρη.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και οι τιμές εισιτηρίων είναι 8€ και 5€ (μειωμένο).

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply