Οι “Ρεφενέ” στα Ιωάννινα με το “Καλιφόρνια Ντρίμιν” του Β. Κατσικονούρη

Καλιφόρνια ντρίμινΜετά από 18 επιτυχημένες παραστάσεις στο θέατρο «Αγορά», στην Πάτρα, το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ» θα ταξιδέψει με το έργο του Βασίλη Κουτσικονούρη Καλιφόρνια Ντρίμιν για δύο μόνο παραστάσεις, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας την Παρασκευή 07/06/2013, ώρα 21:15, φιλοξενούμενη από τη ΘΕΑΤΟ στο Θέατρο «Καρκαμίσι» και στα Ιωάννινα το Σάββατο 08/06/2013, ώρα 21:15, στο Θέατρο των Αθεράπευτων, στη «Στοά Ορφέα».

Το έργο αναφέρεται στη ζωή δύο νεαρών, που ζουν στο μεταίχμιο μεταξύ συμμόρφωσης στο κοινωνικό σύστημα και επανάστασης, αγάπης και συναισθηματικού κενού, παιδικότητας και ενηλικίωσης. Οι νεαροί ήρωες, που στερούνται γλωσσικής παιδείας και γενικότερα μορφωτικών εμπειριών, λατρεύουν τον Τζίμι Χέντριξ και το ροκαμπίλι του ’60. Ο συγγραφέας τους «συλλαμβάνει» τη στιγμή που καταστρώνουν σχέδια για να κατακτήσουν το όνειρό τους, να ζήσουν, δηλαδή, ένα διάστημα στην Καλιφόρνια.

Το Καλιφόρνια Ντρίμιν αποπνέει βαθιά ανθρωπιά, καθώς δίνει λόγο και σκηνικό βήμα σε ήρωες ανίσχυρους κοινωνικά και γνωστικά, που κινούνται στο θολό χώρο μεταξύ περιθωρίου και κοινωνικού προσκηνίου και που διαθέτουν την παράφορη ορμή, την αφοσίωση στο όνειρο και τη μεθυστική προσδοκία κάθε νεανικής ψυχής. Το έργο απέσπασε το 1ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου για το 2002 και η αμεσότητά του το καθιστά συχνά ελκυστικό για κρατικές, ιδιωτικές και ερασιτεχνικές σκηνές.

Σας περιμένουμε για να ζήσουμε μαζί τις κωμικοτραγικές περιπέτειες των νεαρών ηρώων μας. Το Σάββατο 8 Ιουνίου, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, στις 9:15 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 7 € & 4 €. Το έργο είναι κατάλληλο από 15 χρονών και άνω. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6981.981067.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply