Οι νέοι συζητούν για την ανοιχτότητα στο [email protected]

Στην τρίτη εκδήλωση της νεανικής κοινότητας του TEDxIoannina μας προσκαλούν να συμμετάσχουμε οι διοργανωτές του [email protected] που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Παλιά Σφαγεία το ερχόμενο Σάββατο (1/12) το μεσημέρι, στις 2:30.

Με θέμα την ανοιχτότητα και προτροπή να ανοιχτούμε (Open-Up!) θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη σκηνή του [email protected] τρεις νέοι και πολύ δημιουργικοί Έλληνες. Ο Νίκος Δαμηλάκης, συνιδρυτής του TAXIBEAT, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ιδρυτής της BugSense και η Μαριάνθη Σταυρίδου από το TradeNow. Ταυτόχρονα, όσοι βρεθούν εκεί, θα παρακολουθήσουν και τρεις επιλεγμένες (υποτιτλισμένες) παρουσιάσεις έκπληξη, από διεθνείς παρουσίες, που έχουν βρεθεί στην σκηνή του TED και οι παρουσίασεις τους συζητήθηκαν ιδιαίτερα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα TEDxIoannina και [email protected] είναι ανεξάρτητες διοργανώσεις από ομάδες εθελοντών που δημιούργησαν με την άδεια του TED τις αντίστοιχες ομάδες και προσπαθούν να μεταφέρουν εμπειρίες TED στα Γιάννενα, όπως συμβαίνει και σε εκατοντάδες πόλεις με χιλιάδες αντίστοιχες εκδηλώσεις κάθε χρόνο, σ’όλο τον κόσμο.

Ειδικά η ομάδα [email protected], αποτελείται μόνο από μαθητές λυκείου, οι οποίοι διοργανώνουν τη δική τους εκδήλωση και προσκαλούν τους συμμαθητές τους, τους φοιτητές και τη νεολαία της πόλης, τους δασκάλους τους αλλά και όλους τους συμπολίτες, να αναζητήσουν διεξόδους μέσα απ’ την ανοιχτότητα.

Μια έννοια που αποτελεί για πολλούς, το βασικό συστατικό της προόδου και της ανάπτυξης. Μια στάση ζωής που επηρεάζει ατομικά και συλλογικά την κάθε πτυχή της ζωής όλων. Η ανοιχτότητα, τονίζουν χαρακτηριστικά, μπορεί να αφορά την τέχνη, την επιστήμη, την οικονομία, την πολιτική, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την προσωπικότητα, τις επιλογές μας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα μεταφέρουν εμπειρίες ανοιχτότητας μέσα από τις προσωπικές τους ενασχολήσεις, ενώ οι συμμετέχοντες θα βρουν την ευκαιρία να λάβουν ερεθίσματα, να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση επιπλέον ιδεών, να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση μιας πιο ανοιχτής νοοτροπίας, ενός πιο ανοιχτού τρόπου ζωής.

Ραντεβού το Σάββατο στα Παλιά Σφαγεία λοιπόν, με πολύ τροφή για σκέψη…

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε τον κ. Νάσο Παπαχριστόδουλο στο Τ. 6977.618667
Creative Commons 3.0

Our mailing address is:
Οργανωτική Ομάδα TEDxIoannina
Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου
Ιωάννινα, Ήπειρος 45110
Greece

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply