Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή φλόγα

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΗ αντίστροφη μέτρηση ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε, όπως και η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στη ρωσική πόλη «Σότσι», τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών, καλύπτοντας 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας, ενώ στα πλάνα των διοργανωτών είναι να ταξιδέψει η Φλόγα και στο διάστημα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, στα πλαίσια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί Ελληνικού εδάφους, θα υποδεχτεί την φλόγα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων «SCOHI 2014» τηv Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 14:55, στην πλατεία Μαβίλη. Οι Λαμπαδηδρόμοι οι οποίοι θα μεταφέρουν τη φλόγα είναι οι: Δημήτρης Μπακοχρήστος, Απόστολος Αγγέλης, Γιώργος Τζιάλας, Γιάννης Τσίλης,

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply