Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Ανηλίου

Από χθες Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου άρχισε τη λειτουργία του το χιονοδρομικό Ανηλίου, ενισχύοντας ουσιαστικά τις τουριστικές υποδομές της Ηπείρου. Στις πολύχρονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το 1998, για την κατασκευή του έργου και στη σημασία που αυτό έχει για την περιοχή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή του.

«Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο – υπογράμμισε – που διαθέτει όλες τις άδειες λειτουργίας. Ήδη φαίνονται τα οφέλη, με την πληρότητα που υπάρχει σε καταλύματα. Ως Περιφέρεια Ηπείρου, θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε κάθε τόπος να έχει μια ταυτότητα που θα βοηθάει την τοπική οικονομία.

Είναι μεγάλη υπόθεση να μη φεύγει ο κόσμος, από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, για άλλους προορισμούς, όπως π.χ. το Μπάνσκο (Βουλγαρίας), και να παραμένει στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Οφείλουμε μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως ο τουρισμός, να βοηθήσουμε παράλληλα τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μας. Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε την Ήπειρο να βρει και πάλι το βηματισμό της».

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply