Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων σας καθιστά γνωστό ότι χθες, 31/01/12, κατόπιν εισηγήσεως μας, κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κ.κ. Ανατολάκη Γεώργιο & Πλεύρη Αθανάσιο, ερώτηση ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης Δ.&Α.Δ. με θέμα: «Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας».

Αναλυτικότερα, η ερώτηση των βουλευτών μας έχει ως εξής:

«Προς: Τον Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Θέμα: «Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας»:

Έντονη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στην δημοτική αρχή καθώς και στους δημότες Κονίτσης του Ν. Ιωαννίνων τα σχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το επικείμενο «λουκέτο» στο Ειρηνοδικείο της περιοχής. Αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για το Δήμο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δει πολλές από τις υπηρεσίες που βρίσκονταν στα όριά του να κλείνουν ή να μεταφέρονται αλλού, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών στο δημόσιο.

Οι κάτοικοι πλέον βλέπουν την περιοχή τους να απαξιώνεται και θα πρέπει να ταξιδεύουν περίπου 150 χλμ. για να εξυπηρετηθούν από την πόλη των Ιωαννίνων, γεγονός που είναι επιβαρυντικό ειδικά για τους ηλικιωμένους. Τέτοιες πολιτικές ενισχύουν το φαινόμενο της συγκεντρωτικής αστυφιλίας και της απομόνωσης των ακριτικών μας περιοχών.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

– 1. Τί αριθμό υποθέσεων κλήθηκε να εκδικάσει το Ειρηνοδικείο Κονίτσης κατά το 2011;
– 2. Σε ποιο δικαστήριο αναμένεται να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες του Ειρηνοδικείου Κονίτσης;
– 3. Κατά πόσο στο επικείμενο κλείσιμο του εν λόγω δικαστηρίου έχετε σταθμίσει τον ολοένα αυξανόμενο όγκο υποθέσεων που δέχονται τα Ειρηνοδικεία της χώρας μας, λόγω και των υποθέσεων του Ν. 3869/10 για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά»;
– 4. Είστε διατεθειμένος να επανεξετάσετε το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Κονίτσης, λαμβάνοντας υπόψη την μη απαξίωση μιας ακριτικής περιοχής της Ηπείρου, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των εκεί δημοτών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β’ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.,
Πλεύρης Αθανάσιος, Α’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.»

Η ανωτέρω ερώτηση είναι αναρτηθείσα και στον επίσημο ιστότοπο της Β.τ.Ε. (βλ. http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7571972.pdf).

Για την Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων:
Ο Πρόεδρος: Γιάννης Παπαγιάννης,
Τηλέφωνο.: 6958.540620 »»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply