Μ. Κασσής για αγοραπωλησία της “ΔΩΔΩΝΗ”

Με επερώτηση στη Βουλή επανήλθε στο θέμα της αγοραπωλησίας της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής με την οποία ζητά πλήρη ενημέρωση από τον υπουργό οικονομικών.

Αναλυτικά η επερώτηση έχει ως εξής:

«« Επανέρχομαι στο θέμα της διαδικασίας πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., καθώς από τις 5 Σεπτεμβρίου δε μου κάνατε την «τιμή», ως οφείλατε σεβόμενος το Κοινοβούλιο, να απαντήσετε σε σχετική μου ερώτηση.

Από τότε μεσολάβησαν καθοριστικά γεγονότα και ολοκληρώθηκε το «έγκλημα» του ξεπουλήματος της Γαλακτοβιομηχανίας με διαδικασίες που παραβιάζουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και υποβαθμίζουν τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου.

Οι αξιολογητές και όσοι τους επέλεξαν, αγνόησαν την Ηπειρωτική Κοινωνία και παραγωγή. Μέσα στη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση, ορισμένοι νομίζουν πως μπορούν να κινούνται με λογικές του χτες που μας έφεραν εδώ.

Πλήθος πληροφοριών για το τι έχει γίνει στα πλαίσια της εγκατάστασης του αναδόχου βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κανένας αρμόδιος δεν έχει την ευαισθησία να απαντήσει και να ζητήσει έλεγχο και απολογισμό.

Ερωτάται ο υπουργός:
1) Τι ενημέρωση έχει για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.;
2) Ποιο είναι το τελικό αντίτιμο της διαδικασίας πώλησης της Γαλακτοβιομηχανίας, ποιο είναι το ποσό της αμοιβής των αξιολογητών και από ποιον καταβάλλεται; »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply