Μέσα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις προχωράει η διαδικασία πώλησης της Δωδώνης

Από το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας

Ημέρες εξελίξεων είναι αυτές που διανύουμε, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δωδώνης, με ζυμώσεις να πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα μετά και την συμμετοχή της ηπειρώτικης εταιρείας Βίκος Α.Ε. στην κούρσα της εξαγοράς (στο πλευρό των Ενώσεων της Ηπείρου). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μια μερίδα των κτηνοτρόφων εκφράζει πλέον ανοιχτά την διαφωνία της σχετικά με αυτή την προοπτική. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο κ. Μιχάλης Τζίμας, εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων της Ηπείρου στον ΑγροΤύπο «οι Ενώσεις έπρεπε να βάλουν μια κόκκινη γραμμή και να μην δεχθούν αυτή την πρόταση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης σε ερώτηση του ΑγροΤύπο για το πώς σχολιάζει την διαφωνία των κτηνοτρόφων απαντάει: «Υπάρχουν όργανα συγκροτημένα που εκφράζουν τους κτηνοτρόφους. Για όργανα του… μικροφώνου και συνεταιρισμούς του… μικροφώνου δεν μπορώ να κάνω σχόλια. Αυτοί που διαφωνούν είναι ένας μικρός αριθμός κτηνοτρόφων από το σύνολο των κτηνοτρόφων οι οποίοι παραδίδουν γάλα στην Δωδώνη».

Και προσθέτει: «Παλεύουμε τρία χρόνια για την Δωδώνη για το που θα δοθούν οι μετοχές. Όσο ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι να βγει η τελική απόφαση να οδηγηθούμε ακόμα και ως προς αυτή την κατεύθυνση που εκφράζουν ακόμα και αυτοί οι λίγοι παραγωγοί. Εμείς δεν διαφωνούμε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός αλλά αυτό να γίνει με δέσμευση προς την κατεύθυνση πάνω στην οποία παλεύαμε όλους τους προηγούμενους μήνες και όχι χωρίς προϋποθέσεις ώστε να έρθει μετά η πολιτεία και να πει: “πάω σε πλειοδοτικό διαγωνισμό”.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της Δωδώνης.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply