“Κλόουν Χωρίς Σύνορα” στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 20/12 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Παρασκευή 21/12 στο νοσοκομείο Χατζηκώστα ο “ΓΚΟΓΚΕ” θα επισκεφθεί τις παιδιατρικές κλινικές και θα παίξει με τα παιδάκια που νοσηλεύονται αλλά και με τους συνοδούς τους.

Ο “ΓΚΟΓΚΕ” είναι ο κλόουν που δημιούργησε ο ηθοποιός παντομίμας Γιώργος Φλώρος πριν δέκα περίπου χρόνια στη Σουηδία όταν ήταν ενεργό μέλος του σουηδικού οργανισμού “Κλόουν Χωρίς Σύνορα” και επισκέπτονταν νοσοκομεία, αναμορφωτήρια, προσφυγικούς καταυλισμούς κλπ.

Οι παραστάσεις δίνονται αφιλοκερδώς και είναι η αρχή μιας προσπάθειας να δημιουργηθεί και στην Ήπειρο ένας ανάλογος οργανισμός “Κλόουν Χωρίς Σύνορα”.

Όποιος θέλει να συμμετέχει στη δημιουργία των ΚΧΣ μπορεί να επικοινωνήσει με το Γιώργο Φλώρο στο τηλ. 6996.446021 ή μέσω της ιστοσελίδας του Γ. Φλώρου http://go.to/pantomim

Βιογραφικά στοιχεία:

Ο Γ. Φλώρος σπούδασε παντομίμα στη Γερμανία με τους Elie Levi, Tadachi Endo και Harald Lutz. Στα χρόνια που ακολούθησαν περιόδευσε κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και αργότερα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία.

Συμμετέχει επίσης σε παραστάσεις με σκηνοθέτη τον Ruben Fraga και κάνει τηλεοπτικές εκπομπές σε διάφορες χώρες. Διδάσκει παντομίμα και αυτοσχεδιασμό σε εργαστήρια και θεατρικές σχολές.

Το 1989 μετακομίζει στη Σουηδία και συνεχίζει την καριέρα σαν μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός. Στο διάστημα αυτό σπουδάζει psykodrama and bioenergetics. Για τη δουλειά του σαν σκηνοθέτης και παιδαγωγός ο Γιώργος Φλώρος έχει πάρει πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Το 2009 επιστρέφει μόνιμα στα Ιωάννινα και συμμετέχει με παραστάσεις, εργαστήρια παντομίμας, ζογγλέρ τσίρκου σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, happenings, σχολεία, παιδικά πάρτι καθώς και πάρτι ενηλίκων.

Πραγματοποιεί εργαστήρια και σεμινάρια για τη «Γλώσσα του σώματος» για θεατρικές ομάδες, σχολεία και διάφορους χώρους δουλειάς, καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα http://go.to/pantomim και στο 6996.446021

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply