Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας: Προβολή ταινίας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στο πλαίσιο των περιφερειακών εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την υποψηφιότητα της Σερβίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2013 με τίτλο «Με το φως της μέρας» του Γκόραν Πασκάλιεβιτς.

Πρόκειται για ένα δράμα όπου ο ηλικιωμένος πια καθηγητής μουσικής Μίσα Μπράνκοφ αποσύρεται από τη χορωδία στην οποία διευθύνει, όμως συνεχίζει να προσφέρει στη μουσική κάνοντας δωρεάν μαθήματα βιολιού σε έναν νεαρό τσιγγάνο, τον Μπόλε.

Όταν θα λάβει ένα κουτί, που ξέθαψαν εργάτες της ύδρευσης στην περιοχή της παλιάς Έκθεσης του Βελιγραδίου, θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αυτός που νόμιζε ότι είναι. Θα ανακαλύψει ότι οι πραγματικοί του γονείς ήταν Εβραίοι, που τον είχαν δώσει στους Μπράνκοφ για να τον σώσουν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι γονείς του βρίσκονταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζέμλιν για Εβραίους και Τσιγγάνους, το οποίο βρισκόταν στο χώρο της παλαιάς Έκθεσης.

Ένας άνθρωπος πάνω από 70 χρονών μαθαίνει την αλήθεια για τους πραγματικούς του γονείς και θέλει να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά τους γίνεται, με όποιον τρόπο είναι αυτό δυνατόν. Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, η αναζήτηση της ρίζας του έχει ζωτική σημασία γι’ αυτόν, είναι ένας στόχος ζωής, μιας ζωής την οποία οι δύο αυτοί άνθρωποι του την χάρισαν και την διαφύλαξαν μέσα σε καιρούς δύσκολους.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 9.15 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply