Ερώτηση Κ. Αϊβαλιώτη για οδικό άξονα Δωδώνης – Ιωαννίνων

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων σας καθιστά γνωστό ότι αναρτήθηκε σήμερα, εκ της επισήμου ιστοσελίδας της Βουλής των Ελλήνων, η από 24/01/2012 ερώτηση του βουλευτού Β’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. & εκπροσώπου τύπου του κόμματος, κου Αϊβαλίωτη Κωνσταντίνου, με θέμα: «Κατασκευή αγροτικού οδικού άξονα στην Κάτω Λίππα Δωδώνης Ιωαννίνων».

Η εν λόγω ερώτηση, η οποία απευθύνεται ενώπιον των Υπουργών Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων & Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων, κατατέθηκε μετά από εισήγηση της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων, στα πλαίσια του διαρκούς ενδιαφέροντος των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για την ακριτική μας Ήπειρο.

Αναλυτικότερα, η ερώτηση του κου Αϊβαλιώτη έχει ως εξής:

«Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Τον Υπουργό Εσωτερικών,
Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Κατασκευή αγροτικού οδικού άξονα στην Κάτω Λίππα Δωδώνης Ιωαννίνων.

Κάτοικοι της Κάτω Λίππας του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων διαμαρτύρονται γιατί επί 14 χρόνια – όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν – εμπαίζονται από τους οικείους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και, συγκεκριμένα, δεν ικανοποιείται χρόνιο αίτημα τους για κατασκευή «αγροτικού» δρόμου που, πέραν της καθημερινότητας τους και της οδικής τους ασφάλειας, θα αποτελέσει μία θεμελιώδη υποδομή προκειμένου να αναπτυχθούν κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν απαιτείται εξαιρετικά μεγάλη δημόσια δαπάνη, ενώ ο χρόνος περαίωσης του εν λόγω οδικού άξονα είναι λιγότερος του μηνός.

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε:

– 1.Γνωρίζετε τα παραπάνω;
– 2.Μελετάται, από το Υπουργείο σας, το ενδεχόμενο κατασκευής του παραπάνω αγροτικού δρόμου, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων;

Ο ερωτών Βουλευτής, Κ. Αϊβαλιώτης».

Προς πληρέστερη ενημερωση σας ακολουθού και οι παρακάτω σύνδεσμοι:
– 1.http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=4a09f215-30b7-449c-b310-2d997b1be50a
– 2.http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=9d5203dc-fba1-464b-89eb-9e807fbd76ea
– 3.http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=bbaebf3d-cdb7-45aa-96d0-e146b542f902 »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply