Επιστολή Π. Ψωμιάδη στον Αντ. Σαμαρά

Επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά:

«« Επιστολή στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εν όψει των δραματικών πολιτικών εξελίξεων. Στην επιστολή του, ο Π. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να χαθεί, επειδή έτσι θέλουν αυτοί που μεθοδικά εργάζονται εδώ και δύο χρόνια για την άνευ όρων παράδοσή της στα χέρια των δανειστών μας», υπογραμμίζει ο Π. Ψωμιάδης και καλεί τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά «να μην συναινέσει στην υποθήκευση, στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειάς μας».Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, Φτάσαμε πλέον στο σημείο μηδέν. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να χαθεί, επειδή έτσι θέλουν αυτοί που μεθοδικά εργάζονται εδώ και δύο χρόνια για την άνευ όρων παράδοσή της στα χέρια των δανειστών μας. Οι κερδοσκόποι της Τρόϊκα και των συμφερόντων που υπηρετούν δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση.

Αντιλαμβάνομαι πλέον ως δεδομένο, πως τα δήθεν «σχέδια σωτηρίας» του γαλλογερμανικού άξονα δεν έχουν στόχο να μας σώσουν, αλλά αντίθετα, πρόκειται για την επιβολή μιας βαρύτατης τιμωρίας, βασισμένης σε νοσηρές λογικές. Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί, κύριε Πρόεδρε, να υπογράψουμε όταν οι ίδιοι οι ξένοι ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι η δική τους πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα, παρέσυρε τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση;

Κύριε Πρόεδρε, Ως εδώ, με την άνευ όρων παράδοση στα αδιάβαστα Μνημόνια. Ως εδώ με την υποτέλεια, δεν μπορούμε να σκύψουμε άλλο το κεφάλι. Δεν έπρεπε να σηκώσουμε τα χέρια στο πρώτο «αλτ». Που χάθηκαν τα περήφανα ΟΧΙ της ελληνικής ιστορίας;

Ο λαός ζητά τον ηγέτη που θα πει το μεγάλο ΟΧΙ. Έναν ηγέτη με κύρος, πυγμή και αποφασιστικότητα, που θα βγάλει την Ελλάδα από το εφιαλτικό αδιέξοδο, που θα φέρει πίσω τη χαμένη ελπίδα. Ήρθε η ώρα των μεγάλων ΟΧΙ. ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας, του εξευτελισμού και των εκβιασμών.ΟΧΙ στην εκχώρηση της εθνικής και ιδιωτικής περιουσίας. ΟΧΙ στην υπογραφή της θανατικής καταδίκης του ελληνικού λαού. ΟΧΙ στα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία. ΟΧΙ στην κατάλυση του Συντάγματος, ΟΧΙ στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου. ΟΧΙ στην άφεση αμαρτιών και στα συγχωροχάρτια σε όσους ευθύνονται για τη σημερινή, τραγική κατάσταση της χώρας.

Όποτε στη μακραίωνη ιστορία μας, κύριε Πρόεδρε, ο λαός είπε ΟΧΙ, βγήκε νικητής. Αυτή η χώρα γέννησε ήρωες, τους ελάχιστους εφιάλτες και τους γραικύλους τους καταδίκασε η συλλογική εθνική συνείδηση.

Κύριε Πρόεδρε, μέσα σε αυτή την ασφυκτική ατμόσφαιρα, ο φόβος δίνει πλέον τη θέση του στην οργή, τα αποθέματα υπομονής έχουν εξαντληθεί, μπροστά στις ουρές των συσσιτίων, τις στρατιές των ανέργων, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Πρέπει να ξέρετε, πως αυτή η οργή δεν θα σταματήσει, θα ξεσπάσει και θα παρασύρει μαζί της τους πάντες, όλους όσους συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν στο έγκλημα αυτό κατά της Πατρίδας. Οι Έλληνες ξεπέρασαν τα όρια τους.

Ειλικρινά, πιστεύετε, κύριε Πρόεδρε, πως μπορεί ένας εργαζόμενος με 500 ευρώ μισθό να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του και να πληρώσει τα αλλεπάλληλα χαράτσια; Ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να παραδώσει την Ελλάδα μας, τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, τον ορυκτό μας πλούτο, στους δανειστές μας.

Αν είναι να πτωχεύσουμε, θα υπάρξει άμεσο αντίκτυπο και στους ξένους. Η ελληνική πλημμύρα, όπως εύστοχα έχει επισημανθεί, θα πνίξει και τους ξένους «φίλους» μας, που προσπαθούν να υψώσουν προστατευτικά «αναχώματα».Καλύτερα φτωχός και ελεύθερος, παρά δήθεν πλούσιος και φυλακισμένος.

Κύριε Πρόεδρε, τολμήστε. Διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Μη γίνετε συνένοχος στην εξευτελιστική ατίμωση της Πατρίδας. Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταλήξει προτεκτοράτο. Μη συναινέσετε στην υποθήκευση, στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας μας.

Ο λαός θα σταθεί στο πλευρό σας. Η ελληνική κοινωνία περιμένει πολλά από εσάς. Μην την απογοητεύσετε, μην την εγκαταλείψετε. Μείνετε σταθερός στις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης» »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply